Головна Новини Суспільство події За справою колишнього заступника міністра Міноборони Шаповалова можуть стояти люди з ОП – Центр політичної розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

За справою колишнього заступника міністра Міноборони Шаповалова можуть стояти люди з ОП – Центр політичної розвідки

Голова Офісу президента Андрій Єрмак та його заступник Олег Татаров можуть бути причетними до запуску справи проти колишнього заступника міністра Міноборони Шаповалова

12 жовтня 2023, 11:47
Поділіться публікацією:

Абсурдність та нескінченність процесу проти В'ячеслава Шаповалова , колишнього заступника Олексія Резнікова з тилового забезпечення, говорить про те, що цей процес режисує хтось дуже впливовий. Такими людьми можуть бути керівник Офісу президента Андрій Єрмак та його заступник Олег Татаров, який, за даними ЗМІ, контролює всю правоохоронну систему. Таке припущення зробив керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі сайту "Факти".

За справою колишнього заступника міністра Міноборони Шаповалова можуть стояти люди з ОП – Центр політичної розвідки

В'ячеслав Шаповалов. Фото: із відкритих джерел

"Лише хтось дуже високопоставлений може зробити так, що СБУ та ДБР із прокуратурою списують один у одного тексти підозр і діють за одним і тим самим шаблоном. Хто це може бути? Чи не Єрмак це разом із Татаровим? Ну, які ще можуть бути варіанти? — зазначає політтехнолог.

Він також нагадав суть справи і хід її розгляду в різних судах з великою кількістю суддів, що залучалися.

Хоча Шаповалова було затримано відразу після скандалу з яйцями "по 17 гривень", йому інкримінують зовсім інше.

"Коротко суть підозр звучить так: одного разу за обставин, з'ясовувати які слідству було в лом, у Шаповалова з'явилося гаряче бажання перешкоджати ЗСУ. Його так розпирало, що одразу після 24 лютого 2022 року він кинувся укладати контракти з іноземними компаніями на постачання бронежилетів та касок", — розповідає блогер.

Він додає, частина товару виявилася недостатньою якістю. До того ж за нього було здійснено повну передоплату.

"Досі не можу зрозуміти, у чому тут кримінал", — коментує Постернак.

Також Шаповалова звинувачують у тому, що придбаний товар спочатку потрапляв до польського Жешува, де перевірити якість не було можливості.

Видання зазначає ще одне звинувачення: до 2022 року МО не закупило жодного бронежилета. Проте закупівлю бронежилетів на 2021 рік не затвердив Комітет ВР, а Шаповалов прийшов до МО лише наприкінці року. Справа Шаповалова вже 9 місяців кочує з одного суду до іншого. Автори звинувачення також змінюються: "Ще влітку стало зрозуміло, що нічого з нього не вийде, бо там одне звинувачення абсурдніше за інше, а докази не коштують виїденого яйця навіть по 17 гривень. І тоді з'явилася справа СБУ, суть якої практично та сама, що й у ДБР".

За припущенням блогера, справа Шаповалова була частиною кампанії з усунення з посади колишнього міністра оборони: "Ок, мета цього шабашу полягала в тому, щоб прибрати Резнікова. Тиснули на нього справою Шаповалова в тому числі. Прибрали. Але якщо вже досягли свого, чи не настав час згортати шапіто?". Сам Шаповалов у своєму інтерв'ю заявив, що, попри все, йому вдалося створити дуже непогані стратегічні запаси на випадок мобілізації та збільшення ЗСУ — це приблизно 200 тис. комплектів бронежилетів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Кирило Буданов прогнозував, коли закінчиться війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини