Головна Новини Суспільство події За призначення Лієва головним по закупівлях зброї Резніков має піти у відставку, – Шабунін
commentss НОВИНИ Всі новини

За призначення Лієва головним по закупівлях зброї Резніков має піти у відставку, – Шабунін

Глава "Центру протидії корупції" наголосив, що не вірить в необізнаність міністра щодо кричущих фактів біографії Лієва

31 січня 2023, 18:46
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков призначив головним із закупівель зброї для України росіянина Олександра Лієва, який блокував доступ ЗСУ до наших маяків, закликав “почути Крим”, підтримував “референдум”, а відтак і окупацію півострову. І саме зі згоди Резнікова від літа 2022 року Лієв призначений т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України. По факту став людиною, яка уповноважена підписувати збройні контракти Міноборони. Як інформує видання "Коментарі", про це в Телеграм пише антикорупційний активіст, голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

За призначення Лієва головним по закупівлях зброї Резніков має піти у відставку, – Шабунін

Олександр Лієв. Фото: із відкритих джерел

Глава "Центру протидії корупції" наголосив, що не вірить в необізнаність міністра щодо кричущих фактів біографії Лієва. І висловив переконання, що через це у міністерстві мають відбутися звільнення, починаючи з самого міністра.

"Чи знав Резніков про російсько/корупційні хвости людини, яку з літа призначив головним із закупівель зброї для України? Не міг не знати – ця інформація елементарно гуглиться. Висновок з цієї історії має бути виключно кадровими. І стосуватися цей висновок має міністра безпосередньо", — підкреслив активіст.

За словами Шабуніна, саме від Лієва в Міноборони залежить, у кого, за скільки і яку зброю та військову техніку купує Україна. Також у нього є вся інформацію про іноземні комплектуючі, графік проплат за контрактами, місця розташування виробництв в Україні і терміни поставок.

"Департамент Лієва здійснює багатомільярдні контракти попри казки Резніков, що зброю закуповує новостворена агенція з оборонних закупівель за стандартами НАТО", — заявив активіст.

Окрім того, Лієв від імені Міноборони співпрацює з міжнародними партнерами по оснащенню ЗСУ сучасною зброєю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прогноз на лютий – що відбуватиметься в Україні та навколо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини