Головна Новини Суспільство події За "липові" довідки про вакцинацію можна буде потрапити за грати
commentss НОВИНИ Всі новини

За "липові" довідки про вакцинацію можна буде потрапити за грати

МВС і СБУ займуться підробленими Covid-сертифікатами

21 вересня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Підробка Covid-сертифікатів може бути прирівняна до кримінального злочину. Це важливе питання має розглянути на найближчому засіданні уряд України. Як інформує видання "Коментарі", про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV" розповів глава МОЗ Віктор Ляшко.

За "липові" довідки про вакцинацію можна буде потрапити за грати

COVID-сертификат Фото: з відкритих джерел

За словами міністра, в Кабміні прийнято рішення про те, щоб внести окрему кримінальну статтю в Кримінальний кодекс. Після того, як уряд визначиться з остаточним варіантом проект буде переданий до парламенту і вже народні обранці повинні будуть тут на законодавчому рівні внести зміни, внаслідок чого підробка Covid-сертифікатів буде прирівняна до кримінального злочину.

Таким чином дану махінацію вдасться припинити раз і назавжди, впевнений Віктор Ляшко. Міністр додав, що зараз у Міністерства внутрішніх справ і СБУ вистачає роботи по виявленню тих, хто намагається заробляти на підробці Covid-сертифікатів. Проводиться ряд спецоперацій.

Віктор Ляшко висловив думку, що не можна допускати роботу таких центрів та організацій і не можна допускати таких порушень. Коли мова йде про життя і смерті, не можна дискредитувати компанію імунопрофілактики. Ляшко обурився, що через "липових" документів потім будуть переповнені лікарні, а деякі люди будуть трясти цими документами, розповідаючи, що вакцинація їх не змогла захистити. Не можна допустити такої провокації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Ляшко розповів, які з областей на Заході України першими можуть потрапити в "червону зону" карантину. Коронавірус знову наступає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини