Головна Новини Суспільство події За корупцію слід виключити половину країн ЄС із НАТО: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

За корупцію слід виключити половину країн ЄС із НАТО: дослідження

Країни НАТО, ЄС наполегливо пропонують Україні боротися з корупцією шляхом впровадження європейських інститутів, практик та механізмів, але самі в цьому не дуже досягли успіху

15 липня 2023, 10:34
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", обговорюючи питання членства України в ЄС та НАТО, західні партнери досить часто згадують про українську корупцію. Котрий рік поспіль на адресу України звучать звинувачення у тому, що країна нездатна провести важливі реформи по боротьбі з корупцією, щоб відповідати рівню країн Заходу. От тільки чи так усе райдужно на Заході з боротьбою з корупцією? Так координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетман опублікував у себе інфографіку про те, що відбувається у західних країнах з корупцією.

За корупцію слід виключити половину країн ЄС із НАТО: дослідження

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

З проблемою корупції, звичайно ж, варто боротися, але говорити про те, що це лише проблема України в корені неправильно. Це підтверджують дані опитування "Ставлення бізнесу до корупції в ЄС" (Flash Eurobarometer 524), оприлюднені у червні 2023 року.

Як виявилося, понад шість із десяти компаній ЄС (65%) вважає, що в їхніх країнах корупція широко поширена. У Греції та на Кіпрі таких 95%. Далі йде Хорватія (91%), Італія та Румунія (по 92%). Усі вони, окрім Кіпру, давно повноправні члени НАТО. Навіть у законослухняній Німеччині таких 47%. Якщо за таким показником оцінювати корупційність країни (має бути менше 50%), то з НАТО треба було б виключити половину держав.

Також Україну систематично критикують за олігархат, корупційні зв'язки бізнесу та провідних політиків. У ЄС, за оцінками бізнесу, це майже універсальна практика. 78% європейського бізнесу дотримуються, що надто сильні зв'язки бізнесу та політики якраз плодять корупцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" – корупція залишається Ахіллесовою п'ятою України. Про неї постійно говорять не лише українські бізнесмени, на неї постійно вказують з-за кордону. Той самий президент США Джо Байден нещодавно зазначив, що вступ України до НАТО багато в чому залежить від боротьби з корупцією. Що останнім часом зроблено у цьому напрямі? Що слід зробити якнайшвидше? Чи тільки українське це лихо? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

За корупцію слід виключити половину країн ЄС із НАТО: дослідження - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини