Головна Новини Суспільство події За фальсифіковані сертифікати про вакцинацію передбачена кримінальна відповідальність
commentss НОВИНИ Всі новини

За фальсифіковані сертифікати про вакцинацію передбачена кримінальна відповідальність

Законопроект про зміни до Кримінального кодексу схвалив Кабінет міністрів

22 вересня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

За фальсифіковані сертифікати про вакцинацію передбачена кримінальна відповідальність

Кабмін схвалив проект про кримінальну відповідальність, фото з відкритих джерел

На засіданні уряду 22 вересня було прийнято рішення про погодження законопроєкту, що передбачає встановлення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів з вакцинації від коронавірусу.

Також до кримінальної відповідальності притягуватимуть тих, хто продає сертифікати і тих, хто їх купує. Відповідно до документу, вносяться зміни до статті 321/3 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження, позбавлення волі, звільнення з посади та штрафів.

Отже, якщо українці будуть пред'являти підроблені сертифікати про вакцинацію, то їм загрожує штраф чи обмеження волі на два роки. Сума штрафу доволі значна — 17 тисяч до 34 тисяч гривень.

Для медиків покарання суворіші. Якщо медичний працівник напише, що людина отримала вакцину, хоча насправді це не так, то йому загрожує звільнення, або штраф. Сума штрафу — від 34 до 68 тисяч гривень. Суд може покарати медпрацівника обмеженням волі на два роки із забороною працювати за певними професіями.

Тих, хто буде виготовляти підробні сертифікати про вакцинацію, можуть засудити до позбавлення волі до трьох років або накладення величезного штрафу. Сума штрафу — від 85 до 170 тисяч гривень.

Станом на 22 вересня зареєстровано 6 754 нових випадків  захворювання на COVID-19 в країні, серед них 625 дітей та 125 медпрацівників. У всьому світі, в основному, хворіють на штам "Дельта".

Приріст добових госпіталізацій становить 1 500 в середньому за добу, повідомляють на Коронавірус.Інфо. На цьому тижні Україна стала "жовтою", а Чернівецька область може стати "червоною". У зоні ризику — Захід України, Харківська, Луганська та Житомирська області.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна стала ще на крок ближче до локдауну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини