Головна Новини Суспільство події За аналогією з COVID сертифікатом: Арахамія розповів, що чекає на всіх військовозобов'язаних
commentss НОВИНИ Всі новини

За аналогією з COVID сертифікатом: Арахамія розповів, що чекає на всіх військовозобов'язаних

Арахамія анонсував QR-код, який замінить необхідність носити з собою військовий квиток

20 травня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував впровадження QR-коду. Після впровадження такого нововведення сама собою відпаде потреба завжди носити з собою військовий квиток. Як повідомляє портал "Коментарі", про це парламентарій написав у себе в Telegram.

За аналогією з COVID сертифікатом: Арахамія розповів, що чекає на всіх військовозобов'язаних

Давид Арахамія. Фото: з відкритих джерел

"За даними Міністерства оборони на сьогодні. Статистика ваших оновлень: 2944 – ТЦК та СП, 3703 – ЦПАП, 415 094 – "Резерв+", – повідомив голова "Слуги народу".

Наступний крок, заявив він, — це "генерація QR-коду, який замінить необхідність носити з собою військовий квиток".

Давид Арахамія відповів, що видавати кожній військовозобов'язаній людині QR-код за аналогією з ковід-сертифікатом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомив, що повноцінна версія програми "Резерв+" з'явиться вже влітку. Тоді ж у додатку буде електронний військовий квиток.

Також видання "Коментарі" повідомляло – український уряд затвердив порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Порядки денний у ТЦК почнуть надсилати через 60 днів після набрання чинності законом про мобілізацію, тобто з 18 липня. Про це йдеться у постанові від 16 травня 2024 р. №560.

Згідно з документом, резервісти та військовозобов'язані протягом 60 днів після оголошення мобілізації зобов'язані уточнити свої облікові дані (адресу місця проживання, номери засобів зв'язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інші персональні дані) через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК за місцем свого перебування або місцезнаходження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини