Головна Новини Суспільство події За 26 березня евакуювали більше 5 тисяч громадян із зон бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

За 26 березня евакуювали більше 5 тисяч громадян із зон бойових дій

Всі гуманітарні коридори спрацювали в суботу 26 березня

27 березня 2022, 08:39
Поділіться публікацією:

За даними віце-прем'єр-міністерки Ірини Верещук, в суботу, 26 березня, змогли евакуювати більше п'яти тисяч громадян 10 гуманітарними коридорами. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

За 26 березня евакуювали більше 5 тисяч громадян із зон бойових дій

Евакуація громадян, фото ДСНС

В Донецькій області з Маріуполя до Запоріжжя дісталися ще 331 людина та ще чотири тисячі маріупольців, які раніше перебували в Бердянську й не могли виїхати до Запоріжжя. Евакуйовували з Бердянська громадян 48 автобусів з Запоріжжя, Дніпра, Кропивницького та ще п'ять автобусів з мешканцями населених пунктів Бердянського району Запорізької області. У Бердянську автівки маріупольців безкоштовно дозаправляють, людям надають допомогу в гуманітарних штабах.

До лікарні в Запоріжжі змогли доправити швидкими дві тяжко поранені дитини і одне немовля, в якого була пневмонія. Лікарі надають їм допомогу.

Через Василівку окупанти не пропустили автобуси та приватні автомобілі маріупольців. 27 березня продовжаться переговори щодо евакуації цих громадян, повідомила міністерка.

В Київській області було евакуйовано мешканців з села Плесецького до Фастів, а також сіл: Севериновка, Червона Слобода, Рожев та Ситняки — до Білої Церкви евакуювали 289 людей. З Бородянки вивезли до Білої Церкви 62 людини.

В Луганській області з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Попасної, Гірського, Нижнього евакуйовано 526 людей. В усі ці міста передано  80 тонн гуманітарної допомоги (консерви, крупи, мука, м'ясо).

Як повідомляв портал, місто на Сумщині звільнили від окупантів. Силами 93 бригади "Холодний яр" було звільнено від російських окупантів місто Тростянець у Сумській області. Про це повідомили українські бійці на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

OBZ

27 березня 2022, 08:24

OBZ

OBZ

27 березня 2022, 08:18

OBZ

OBZ

27 березня 2022, 08:13

OBZ


Новини