Головна Новини Суспільство події За 2023 рік на війни у світі витратили майже 200 бюджетів України
commentss НОВИНИ Всі новини

За 2023 рік на війни у світі витратили майже 200 бюджетів України

На відкритті Світового урядового форуму озвучили витрати на війни та конфлікти за минулий рік. Ці кошти замість війни могли бути спрямовані на добробут людей та розв'язання інших проблем людства.

12 лютого 2024, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2023 році на війни та військові конфлікти у всьому світі було витрачено щонайменше 17 трлн доларів, що відповідає майже 200 цьогорічним бюджетам України. Якби не витрати на війни, ці кошти пішли б на добробут людства, зокрема у сфери освіти та охорони здоров’я.

За 2023 рік на війни у світі витратили майже 200 бюджетів України

Війна в Україні. Фото: Meysam Azarneshin/Adobe Stock

12 лютого відбулось відкриття Світового урядового форуму (WGS), який спрямований на посилення глобальної солідарності та формування майбутнього урядів для покращення життя людства. На презентації першого дня міністр у справах кабінету міністрів ОАЕ Мохаммед Абдулла аль-Гергаві розповів про витрати на війну у світі.

"17 трильйонів доларів було втрачено через війни та конфлікти минулого року, а не витрачено на нагальні потреби, такі як будівництво, освіта та охорона здоров’я", — розповів голова WGS.

Мохаммед Абдулла зауважив, що 6% від цих витрат, які б не були спрямовані на війни, могли забезпечити найважливіші виклики, з якими стикається людство сьогодні.

"Наприклад, це могло б усунути голод і безграмотність, підтримати боротьбу з раком і забезпечити людство чистою водою. Уявіть, чого можна було б досягти, якби ми інвестували більше у вирішення інших проблем, з якими стикається людство", — сказав Мохаммед Абдулла аль-Гергаві.

У триденному саміті, який відбувається у Дубаї будуть обговорювати глобальні проблеми людства, зокрема військові конфлікти, зміну клімату, штучний інтелект та економічне зростання.

Участь у саміті Світового урядового форуму візьмуть понад 25 лідерів світу, 140 урядових делегацій та 85 міжнародних організацій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як вплинула повномасштабна війна в Україні на ринок озброєння у світі.

Також "Коментарі" писали, що мутовані вовки з Чорнобильської зони відчуження розвинули певну здатність протистояти раку. Це може допомогти людству у боротьбі з раком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини