Головна Новини Суспільство події За 11 днів війни з російськими окупантами загинуло 6 медиків
commentss НОВИНИ Всі новини

За 11 днів війни з російськими окупантами загинуло 6 медиків

Який стан лікарень в Україні в період війни

6 березня 2022, 15:39
Поділіться публікацією:

Станом на 6 березня обстрілами російських військ було пошкоджено вже 16 лікарень, також загинуло шестеро медиків та 18 медичних працівників поранені. Про це свідчать дані Українського центру охорони здоров'я (УЦОЗ).

За 11 днів війни з російськими окупантами загинуло 6 медиків

Обстріляно автомобіль швидкої в Сумській області, телеграм

Окупанти снарядами розбомбили медзаклади Донецької області в Вугледарі, Волновасі, Маріуполі, селі Часів Яр, Луганській області (в Лисичанську), Київській (селі Бузова), Запорізькій (в Мелітополі, селі Васильківка), лікарні в Києві, Житомирі, Чернігові та Харкові.

Також було обстріляно три пологових будинки (в селі Бузова, містах Маріуполь та Житомир). Тоді постраждалих не було ні серед медиків, ні серед пацієнтів. Окупанти сім разів обстрілювали бригади швидкої допомоги, загинуло четверо медиків, що перевозили там хворих. Такі обстріли відбулися в Сумській, Київській, Полтавській, Херсонській та Запорізькій областях.

"Росія навмисне провокує гуманітарну кризу в Україні. Бомбардування приватних будинків, шкіл, лікарень не має жодного військового обґрунтування. Гуманітарна катастрофа — це частина гібридної війни з боку росії", — пояснив співзасновник УЦОЗ Павло Ковтонюк.

Потерпають від обстрілів медичні установи в Харкові. Обстріляно міську лікарню №3, Обласну дитячу лікарню, Центр переливання крові. Також  поранення отримали шість харківських медиків.

Уряд та МОЗ продовжує забезпечувати лікарні необхідними медикаментами. З початку війни до закладів охорони здоров'я у різні куточки України вже доставлено понад 400 тонн медикаментів та медичних засобів на загальну суму понад 6,5 мільйонів доларів

Як повідомляв портал, в разі виникнення хімічних аварій населенню варто пам'ятати, що робити. Хімічна аварія виникає в разі порушення технологічних процесів, пошкодження сховищ, ємностей, трубопроводів. Про це повідомляють в Центрі громадського здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини