Головна Новини Суспільство події З'явилися деталі будівництва найбільшої будівлі у світі: де з'явиться визначна пам'ятка
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилися деталі будівництва найбільшої будівлі у світі: де з'явиться визначна пам'ятка

Новий хмарочос у "місті майбутнього" стане найбільшим будинком у світі

сьогодні, 10:55
Поділіться публікацією:

У Саудівській Аравії стартувало будівництво найбільшої у світі будівлі. Хмарочос Mukaab створюють у формі куба в Ер-Ріяді. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише dezeen.

З'явилися деталі будівництва найбільшої будівлі у світі: де з'явиться визначна пам'ятка

У Саудівській Аравії розпочали будівництво найбільшої будівлі у світі

Така будівля зараз офіційно перебуває на стадії будівництва та перебуватиме на північному заході міста. За словами компанії-розробника, зараз ведуться земляні роботи.

У той же час, забудовник New Murabba Development Company повідомив, що земляні роботи на місці на фінішній прямій вже на 86%.

Зазначається, хмарочос матиме форму куба із 400-метровими ребрами. При висоті 400 метрів він буде надвисоким хмарочосом — будинком заввишки понад 300 метрів і стане найвищим у місті.

Усередині куба буде величезний атріум зі спіралеподібною вежею у центрі. Навколо цієї вежі будуть магазини, культурні та туристичні заклади, які займатимуть два мільйони квадратних метрів.

"Куб буде покритий характерним фасадом із трикутних форм, що накладаються одна на одну, відсилаючи до сучасного архітектурного стилю Наджді. Після завершення будівництва "Мукааб" займе центральне місце в районі Нової Мурабби, який створюється як новий центр столиці Саудівської Аравії", — йдеться у матеріалі .

Розробники кажуть, що "Нова Мурабба" матиме понад 100 тисяч будинків, 980 тисяч квадратних метрів магазинів, 1,4 млн. квадратних метрів офісних приміщень, а також готелі, культурні центри, університет, іммерсивний театр та "культовий" музей.

У виданні додали, що проект планують завершити до 2030 року у рамках проекту "Бачення 2030", який фінансується із Державного інвестиційного фонду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вчені розгадали секрет місця будівництва єгипетських пірамід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини