Головна Новини Суспільство події З'явилася ще одна система відеоспостереження для водіїв: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася ще одна система відеоспостереження для водіїв: що відомо

Почали працювати 48 камер, у 24 з яких є функція розпізнавання автомобільних номерних знаків

21 грудня 2020, 16:48
Поділіться публікацією:

Для водіїв почала працювати ще одна система фіксації відеоспостереження в Борисполі. Інформація про це розміщена на сайті МВС.

З'явилася ще одна система відеоспостереження для водіїв: що відомо

Водій. Фото: unsplash

У повідомленні говориться, що почали працювати 48 камер, у 24 з яких є функція розпізнавання автомобільних номерних знаків.

Глава поліції столичної області Андрій Небитов розповів, що головна особливість цього технічного рішення полягає в тому, що всі камери підключені до загальної системи "Безпечна Київщина".

Він пояснив, що дана система допоможе забезпечити наскрізний контроль транспортних потоків на магістралях столиці і Київської області, використовувати єдині списки автомобілів і осіб, які перебувають в розшуку, перевірити технології розпізнавання автомобілів за державними номерними знаками.

Відповідно до думки експертів, такий підхід допоможе місцевим правоохоронцям запобігати правопорушенням та оперативно розкрити злочин, якщо його буде скоєно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, забрати авто зі штрафмайданчика можна через кілька хвилин. У Києві запрацював новий сервіс повернення автомобіля зі штрафмайданчика. Про це повідомляється на офіційному сайті КМДА.

В першу чергу, необхідно ввести дані своєї машини в додатку Kyiv Smart City. Таким чином буде сформовано електронну заяву на повернення автомобіля. Далі — водій роздруковує цю заяву, а потім несе її на штрафмайданчик. Там він показує заяву співробітникові поліції, який сканує її й дає дозвіл на видачу автомобіля.

Варто також зазначити, що на численні прохання водіїв час роботи штрафмайданчиків збільшився. Тепер вони працюють в суботу — з 09:00 до 17:00.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини