Головна Новини Суспільство події З'явилася реакція МЗС Молдови на заклик Придністров'я до Росії про "захист"
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція МЗС Молдови на заклик Придністров'я до Росії про "захист"

У МЗС вважають, що Молдова залишається мішенню для Росії, у тому числі в контексті виборів президента і референдуму про європейську інтеграцію, що наближаються

29 лютого 2024, 13:05
Поділіться публікацією:

Заклик Придністров'я про "допомогу" до Москви є "ще одним елементом гібридної війни" та спробою дестабілізувати ситуацію в Молдові. Молдова продовжує залишатися мішенню для Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой, пише "NewsMaker".

З'явилася реакція МЗС Молдови на заклик Придністров'я до Росії про "захист"

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой. Фото з відкритих джерел

"Такі заяви робилися, робляться і, ймовірно, робитимуться знову", — вважає міністр.

Попшой додав, що Молдова, безумовно, залишається мішенню для Росії, у тому числі в контексті виборів президента і референдуму про європейську інтеграцію, що наближаються.

"Вже деякий час ми спостерігаємо спроби дестабілізувати ситуацію та просувати наративи, які суперечать національним інтересам та інтересам молдавських громадян. Однак Молдова за ці два роки зміцнила своє становище, наші держструктури стають все більш стійкими до гібридних атак. Громадяни навчаються не дозволяти маніпулювати собою", – додав він.

Глава МЗС Молдови прокоментував і дипломатичні відносини із Москвою.                                                

За його словами, враховуючи "варварську агресію Росії проти України", Молдова не має інших варіантів, крім зниження рівня дипломатичних відносин.

"До тих пір, поки хтось порушує міжнародне право, щодня вбиває мирних жителів і руйнує їхні будинки, таке не можна терпіти. Тому Молдова залишається прихильницею України, її територіальною цілісністю та суверенітетом", — констатував глава МЗС Молдови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Придністров'я звернулося до Росії з проханням про "захист": подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 лютого 2024, 14:05

Програшний Захід тепер і Молдову втрачає як Україну. Вони ще жодного разу не виграли і програвали Божим комунякам завжди. Їх ще півроку тому попереджали не втратьте хоча б Молдову. Як завжди як з зерном або розділеною Польщею у часи Молотова-Ріббентропа завжди юдейці замішані. Зовсім випадково вони прибирають до рук те, про що погано турбуються. Не для того щоб розвивати, а для того щоб розікрасти. Потім, ті хто втратили, вереск піднімають, але вже пізно. В Молдові нема ні Блазня ні 73% не таких, але і вона буде втрачена.


Новини