Головна Новини Суспільство події З Маріуполя погоджено гуманітарний коридор, — Верещук
commentss НОВИНИ Всі новини

З Маріуполя погоджено гуманітарний коридор, — Верещук

Проведення евакуації цивільних з Маріуполя попередньо погоджено

20 квітня 2022, 09:20
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, щоукраїнській стороні вдалося попередньо домовитись про гуманітарний коридор з Маріуполя в блокаді для жінок, дітей та людей похилого віку.  Про це вона написала в Телеграм.

З Маріуполя погоджено гуманітарний коридор, — Верещук

Евакуація громадян, фото Нацполіції

Гуманітарний коридор з Маріуполя буде відкрито 20 квітня 2022 року з 14 години. Колона має виїхати через Мангуш в напрямку Запоріжжя — за маршрутом: Маріуполь-Мангуш-Бердянськ-Токмак-Оріхів-Запоріжжя.

Можливі зміни під час дії коридору, наголосила вона. Та додала, що буде докладено максимум зусиль для того, щоб все спрацювало як слід. Адже в місті катастрофічна гуманітарна ситуація.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко закликав передати інформацію про коридор тим, хто там залишився.

"Рідні маріупольці, за ці довгі та неймовірно важкі дні ви виживали у нелюдських умовах. Ви знаходилися в інформаційному вакуумі без доступу до будь-якої інформації. Ви могли почути різне. Але я хочу, щоб ви знали головне – на вас чекають у Запоріжжі. Там безпечно. Не бійтеся та евакуюйтеся у Запоріжжі, де ви отримаєте всю необхідну допомогу – продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, а головне – ви будете у безпеці", — написав він.

В Запоріжжі чекають на виконання умов росіянами і прибуття колони з Маріуполя. 62 автобуси, 35 швидких, 2 машини ДСНС повністю готові до супроводу.

Нагадаємо, що російські окупанти завдають ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами. В підземних укриттях металургійного комбінату знаходилося не менше 1000 цивільних. З міста раніше евакуювалися 200 тисяч осіб.

За словами заступника командира полку "Азов" Святослава Паламаря, завод "Азовсталь" розбомблений та знищений практично повністю. На завод скидаються надпотужні бомби, а під завалами перебуває дуже багато людей. Командир полку "Азов" Денис Прокопенко раніше закликав світових лідерів організувати гуманітарний коридор для вивезення цивільних і поранених, які перебувають на заводі "Азовсталь" у Маріуполі, а також для вивезення тіл загиблих.

Як повідомляв портал "Коментарі", вірян закликають не йти до храмів у Великодню ніч. В деяких ОВА вже оголосили про роботу церков на свято та правила для цивільних.

Також ми писали, що відомо про ситуацію на східному фронті. За інформацією голови ОВА Сергія Гайдая вночі на 20 квітня ворог обстріляв Новодружеськ. В Донецькій області населені пункти в Торецькому напрямку.

З Маріуполя погоджено гуманітарний коридор, — Верещук - фото 2
З Маріуполя погоджено гуманітарний коридор, — Верещук - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини