Головна Новини Суспільство події З листопада продажі зросли на 178%: експерти назвали найдефіцитніший товар
commentss НОВИНИ Всі новини

З листопада продажі зросли на 178%: експерти назвали найдефіцитніший товар

Причина ажіотажу на цей товар – заборона безкоштовного розповсюдження пластикових пакетів

28 грудня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Українці поступово починають навчатись жити без пластику. Саме тому для багатьох буде дивно, але найпопулярнішим товаром кінця 2021 року за статистикою вважають еко-сумки та інші альтернативні заміни пластикових пакетів. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Сегодня" розповіли фахівці майданчика авторських товарів.

З листопада продажі зросли на 178%: експерти назвали найдефіцитніший товар

В Україні зріс попит на екосумки. Фото: REUTERS

Як тільки в Україні на законодавчому рівні розпочала діяти заборона пластикових пакетів і почало діяти обмеження їх використання у супермаркетах та магазинах, так одразу ж почали набувати популярності сумки, які виготовлені не із пластику.

Фахівці розповідають, що в мережі дуже популярними стали тканинні мішечки, багато хто згадав одразу про авоську, яка була дуже популярна в Радянському Союзі. Починаючи з листопада 2021 року продаж таких товарів злетів просто блискавично, вони зросли майже на 180%. Експерти мають своє пояснення такого стрімкого зростання подібних товарів. Про заборону безкоштовного розповсюдження пластикових пакетів багато хто чув і раніше, але не думав, що раптом це може статися в Україні. Тепер багато хто звикається з новою реальністю.

Експерти зазначає, інтерес до еко-сумок українці почали виявляти ще влітку 2021-го, але все ж таки активний інтерес утворився після набуття чинності законом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 10 грудня на законодавчому рівні почала діяти заборона на безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів. Ті супермаркети та магазини, які відмовляться виконувати норму, закони змушені будуть сплатити штраф.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини