Головна Новини Суспільство події З сьогоднішнього дня у супермаркетах вступила заборона на безкоштовні пакети
commentss НОВИНИ Всі новини

З сьогоднішнього дня у супермаркетах вступила заборона на безкоштовні пакети

Заборона на розповсюдження в магазинах безкоштовних пластикових пакетів набула чинності з 10 грудня 2021 року. Один пакет буде коштувати мінімум 2 гривні

10 грудня 2021, 12:56
Поділіться публікацією:

З 10 грудня 2021 року українцям доведеться заплатити за пластикові пакети у супермаркеті. У торгових мережах мають бути вилучені всі пластикові пакети для безкоштовного користування. Нововведення поки не означає, що в супермаркетах не буде пластикових пакетів, просто вони тепер коштуватимуть щонайменше 2 гривні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на текст закону (проект 2051-1).

З сьогоднішнього дня у супермаркетах вступила заборона на безкоштовні пакети

Пластикові пакети. Фото: Хвиля

Відповідно до закону уряд має намір зафіксувати такі розцінки на пакети: 2,00 гривні – без ручок; 2,50 гривні – без ручок (з бічними складками); 3,00 гривні – з ручками (з бічними складками).

Ті торгові мережі, які не виконуватимуть норми закону, змушені будуть сплатити штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень. Якщо ж контролюючі органи повторно зафіксують правопорушення, то розщедритися доведеться вже на більшу суму. Заплатити доведеться від 3400 до 8500 гривень.

У документі прописано, що поки що не буде поширюватися заборона на пластикові пакети і пакети, що виготовлені з дуже тонкого матеріалу. Вони переважно запаковують рибу, м'ясо, крупи. Як первинне пакування вони будуть на полицях магазинів до 1 січня 2023 року.

Тонкі та надтонкі пакети мають зникнути з магазинів до 10 березня 2022 року.

Якщо говорити про те, що може прийти на зміну пластиковим пакетам, але це насамперед багаторазові пакети-сітки. Вони зручно переносити продукти, овочі, фрукти. Звичайно будуть використовуватися паперові пакети, але для повторного використання вони непридатні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині заборонили пластикові пакети у супермаркетах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини