Головна Новини Суспільство події З Естонії виганяють російського митрополита: як це пов'язано з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

З Естонії виганяють російського митрополита: як це пов'язано з Україною

Естонія депортує із країни російського митрополита, бо той виправдовував російську агресію проти України

19 січня 2024, 12:37
Поділіться публікацією:

Естонія не продовжила посвідку на проживання главі російської церкви Московського патріархату Євгеній. Він має залишити країну до 6 лютого. Як передає портал "Коментарі", про це пише естонське видання ERR із посиланням на МВС. Зазначається, що діяльність священика загрожує національній безпеці країні.

З Естонії виганяють російського митрополита: як це пов'язано з Україною

Митрополит Естонської Православної Церкви МП Євгеній. Фото: із відкритих джерел

"Естонія вирішила відмовити митрополиту Євгенію або Валерію Решетникову у продовженні посвідки на проживання, тому що його публічні дії та заяви підтримують агресора, і він не змінив своєї поведінки, незважаючи на попередні попередження", — наголосив керівник прикордонного бюро префектури Північ PPA Індрек Ару.

Як зазначається, представники МВС уже пояснювали митрополиту, що він має припинити у своїх заявах виправдовувати кремлівський режим та військові дії Росії. Однак Решетников не змінив своєї поведінки, яка визнана "несумісною з цінностями та правовим середовищем Естонії".

Митрополит мав посвідку на проживання в країні протягом чотирьох років. Востаннє йому продовжували короткостроковий дозвіл два роки тому.

У поліції погоджуються, що публічні заяви Решетникова впливають на внутрішню безпеку Естонії. Служба внутрішньої безпеки Естонії також зробила свій внесок.

"ІСС констатує, що Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, як предстоятель Російської православної церкви, послідовно виправдовував і підтримував криваву агресію кремлівського режиму проти України. Дії як Московського патріарха, так і митрополита Євгенія сприяли безпековій політиці Росії в Естонії", — пояснюється .

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація змінюється: Генштаб Естонії розповів, хто зараз володіє ініціативою на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини