Головна Новини Суспільство події Юрій Ігнат подякував Телеграм-каналу «Труха» за допомогу у протистоянні російській дезінформації
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Ігнат подякував Телеграм-каналу «Труха» за допомогу у протистоянні російській дезінформації

У Повітряних силах ЗСУ зауважили, що завдяки українським Telegram-каналам, зокрема й офіційному каналу Повітряних сил, вдається поширювати інформацію про ракетну загрозу

30 листопада 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

У Повітряних сил ЗСУ немає претензій до діяльності Telegram-каналу "Труха" в українському інформаційному полі. Про це в інтерв'ю каналу "Труха" розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє портал "Коментарі".

Юрій Ігнат подякував Телеграм-каналу «Труха» за допомогу у протистоянні російській дезінформації

Телеграм-канал Труха. Фото з відкритих джерел

На запитання, чи є у Повітряних сил претензії до "Трухи" щодо оприлюднення інформації, яка може допомагати росіянам, Юрій Ігнат відповів, що якби були питання, то "ми б вам подзвонили".

При цьому представник Повітряних сил згадав випадок, коли звертався до "Трухи" через не зовсім коректну подачу інформації, вирвану із контексту.

"Я попросив вас і ви миттєво відреагували, за що вам дуже дякую. У "Трухи" дуже велика армія підписників, тому було важливо, щоби інформація не поширювалося далі", — розповів Юрій Ігнат.

Він повідомив, що Повітряні сили активно співпрацюють з "Трухою", позаяк канал, завдяки власній великій аудиторії, допомагає оперативно доносити до великої кількості громадян офіційну інформацію українських держструктур.

Речник зазначив, що завдяки українським Telegram-каналам, зокрема й офіційному каналу Повітряних сил, вдається поширювати інформацію про ракетну загрозу ще до оголошення повітряної тривоги, що може врятувати життя людей.

Окрім основної роботи, за словами Ігната, Повітряні сили також намагаються протистояти російській пропаганді. Для цього у структурі ПС ЗСУ функціонують групи моніторингу та зв'язків з громадськістю.

"Ми проводимо дуже серйозну роботу щодо рашистських пабліків. З їхніх повідомлень можна чітко зрозуміти, що вони намагаються зробити, яку інформаційну "качку" хочуть закинути і як хочуть вплинути на настрої всередині України", — розповів речник Повітряних сил.

Він зазначив, що співпраця з Telegram-каналами, зокрема з "Трухою", допомагає перемагати РФ в інформаційній війні, в яку вона вкладає величезні кошти.

"Тільки так, спільними зусиллями можна досягти успіху в боротьбі з ворожою дезінформацією", — додав Юрій Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — від чого залежить подальша підтримка Заходом України у війні: чи можливий швидкий мир.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини