Головна Новини Суспільство події Янукович вимагає особистої участі в засіданні суду у справі Майдану
commentss НОВИНИ Всі новини

Янукович вимагає особистої участі в засіданні суду у справі Майдану

Екс-президент України хоче приєднатися до засідання по відеозв'язку

9 грудня 2020, 08:47
Поділіться публікацією:

Біглий президент України Віктор Янукович виявив бажання особисто взяти участь у засіданні Печерського суду 9 грудня, правда, тільки в режимі онлайн. Якраз сьогодні екс-главі держави буде обиратися запобіжний захід у справі про розгін Майдану у 2014 році.

Янукович вимагає особистої участі в засіданні суду у справі Майдану

ФОТО: З відкритих джерел

Про вимогу Віктора Януковича повідомив його правозахисник Віталій Сердюк на своїй сторінці в Facebook.

"9 грудня о 14:45 в Печерському районному суді Києва розглядатиметься клопотання ОГП про обрання четвертому президенту України запобіжного заходу у справі Майдану. Віктор Янукович вимагає особистої участі в процесі, залучення до нього потерпілих і допиту свідків", — написав адвокат біглого президента.

Як стверджує сторона захисту Януковича, президент-утікач звернувся до Печерського суду з проханням забезпечити його особисту присутність під час обрання запобіжного заходу, як вже було зроблено Святошинським судом у 2016 році. Захистом також було запропоновано заслухати обидві сторони — адвокат просить влаштувати публічний допит Миколи Aзaрoва, Віталія Зaхарченкa, Олексaндрa Якименка та іншим, так само і з боку Майдану: Арсенію Яценюку, Петру Порошенку, Андрію Парубію, Олександру Турчинову. 

Нагадаємо, що у 2019 році Печерський суд заочно заарештував Януковича у справі про узурпацію влади, а 16 листопада 2020 року Київським апеляційним судом було скасоване рішення про заочний арешт колишнього президента України у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.

У суді запевнили, що причиною зняття арешту стала незаконність, необгрунтованість рішення стосовно екс-глави держави з боку Печерського суду, тому що Януковича не було оголошено в міжнародний розшук, що передбачає законодавство.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини