Головна Новини Суспільство події Янукович не повинен бути на суді про арешт, це піар-хід - прокурор
commentss НОВИНИ Всі новини

Янукович не повинен бути на суді про арешт, це піар-хід - прокурор

Прокуратура каже, що за процедурою екс-президент Віктор Янукович не має права бути присутнім на засіданні

9 грудня 2020, 15:05
Поділіться публікацією:

Олексій Донський, прокурор у справі про розстріли на Майдані у 2014 році, запевняє, що біглий президент Віктор Янукович не може бути присутнім на судовому засіданні. За словами прокурора, вимога президента-втікача є черговим піар-ходом.

Янукович не повинен бути на суді про арешт, це піар-хід - прокурор

ФОТО: З відкритих джерел

"Чергова заява — це антиюриспруденція і спроби пропіаритися за відсутності юридичних моментів. Вимога відеоконференції — це спроба якимось чином на місяці розтягнути розгляд даного клопотання. РФ в цьому провадженні не виконує жоден з наших запитів про міжнародно-правову допомогу. Починаючи від підтвердження місцезнаходження Януковича в РФ, закінчуючи проведенням будь-яких процесуальних дій", — заявив Донський.

Прокурор також зазначив, що в справі, яка розглядатиметься судом, підозрюваний не може бути учасником процесу.

Нагадаємо, що сьогодні Печерський районний суд обиратиме запобіжний захід для екс-президента України Віктора Януковича. Вчора правозахисник Януковича повідомив про те, що той зажадав особистої присутності під час судового засідання, правда в режимі відеоконференції.

Захистом також було запропоновано заслухати обидві сторони — адвокат просить влаштувати публічний допит Миколи Азарова, Віталія Захарченка, Олександра Якименка та іншим, так само і з боку Майдану: Арсенію Яценюку, Петру Порошенку, Андрію Парубію, Олександру Турчинову і так далі.

Нагадаємо, що у 2019 році Печерський суд заочно заарештував біглого президента у справі про узурпацію влади, а 16 листопада 2020 року Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини