Головна Новини Суспільство події Ялинки обробляють розчином з неприємним запахом: навіщо це роблять
commentss НОВИНИ Всі новини

Ялинки обробляють розчином з неприємним запахом: навіщо це роблять

Столична влада намагається запобігти незаконній вирубці лісу

20 грудня 2020, 12:45
Поділіться публікацією:

Перед новорічними святами в столиці намагаються запобігти незаконній вирубці лісу. Для цього співробітники комунальних служб почали наносити на ялинки спеціальні розчини, які в разі потрапляння в тепле приміщення, починають неприємно пахнути.

Ялинки обробляють розчином з неприємним запахом: навіщо це роблять

ФОТО: З відкритих джерел

Також святкові дерева фарбують спеціальною сумішшю. Влада столиці відзначає, що така обробка є безпечною для людей.

У Київській міській адміністрації розповідають, що кампанію проти незаконної вирубки ялинок комунальники почали в лісових масивах, парках і скверах міста. Співробітники служб наносять на дерева розчин, який має неприємний запах, а також фарбують їх клеєво-крейдяною сумішшю, яка надає ялинкам "брудне" забарвлення. На думку міської влади, такі заходи допоможуть запобігти крадіжці дерев.

"Репеленти для обробки рослин є безпечними, але розкриваються неприємним запахом в теплому приміщенні. На оброблених в парках і скверах деревах є відповідні оголошення", — сказав генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Крім цього, молоді хвойні насадження беруться під посилену охорону. За словами фахівців, саме такі дерева найбільше піддаються вирубці в новорічний період.

У столичній адміністрації нагадали, що за незаконну вирубку хвойних дерев передбачається штраф від 510 до 5100 гривень, а за вирубку зелених насаджень — штрафна санкція від 17 до 25 тисяч гривень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Чернівецькій області застрелили чоловіка, який рубав ялинку в лісі. У темряві мисливець переплутав людини з твариною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини