Головна Новини Суспільство події Яку зарплату хочуть українці для заможного життя: соціологи назвали суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку зарплату хочуть українці для заможного життя: соціологи назвали суму

Українці чекають, коли зарплата в Україні буде на рівні 25-35 тисяч гривень

8 лютого 2022, 10:20 comments3701
Поділіться публікацією:

Українці визначилися із сумою зарплати, яка б давала їм можливість безбідно та з упевненістю у завтрашньому дні жити та працювати. Ця сума становить від 25 до 35 тисяч гривень щомісяця. Як повідомляє видання "Коментарі", такі дані оприлюднила компанія "Global Research" після проведеного дослідження.

Яку зарплату хочуть українці для заможного життя: соціологи назвали суму

Зарплата. Фото з відкритих джерел

Результати дослідження показали, що на визначення рівня зарплати українців впливає їх вік. Так, ті наші співвітчизники, яким від 35 до 54 років, вважають, що за нинішнього ціноутворення їх влаштувала б зарплата у 30 тисяч гривень.

Цікаво, що молодші українці, як і старші, менш вимогливі до рівня зарплати. Так тих, кому від 18 до 24 років, влаштувала б зарплата на рівні 20 тисяч гривень. Така зарплата вважається гідною та для наших співвітчизників, яким від 55 до 60 років.

Є градація і за географічним розташуванням респондентів. Найбільше хотіли б отримувати мешканці столиці. Для киян вважається гідною зарплата 35 тисяч гривень.

Тут важливо зазначити, що середня зарплата в Україні, за офіційними даними Держстату, становить 14 тисяч гривень.

Якщо говорити про те, куди йде основна частина доходів, це харчування. У середньому, для того, щоб за місяць харчуватися сім'ї, що складається з 2-3 осіб, потрібно витратити від 5 до 8 тисяч гривень. Далі слід викласти від 2 до 3 тисяч гривень на комуналку. Якщо ж сім'я не має свого, а живе на орендованому житлі, то треба враховувати, що доведеться витратити ще від 6 до 10 тисяч гривень.

Дослідження показало, що незалежно від віку у середньому на їжу щодня українці витрачають 200 гривень. При цьому більшість респондентів, а саме 91%, вважає, що зростання цін у 2022 році продовжиться і сумою 200 гривень на їжу на день вже нереально буде обмежитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Нацполіції розповіли, з якого місяця поліцейські отримають підвищені зарплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Никола Скляной

8 лютого 2022, 10:52

серж, Відіте лі .....організм требует кушкі даже не находясь в житле.Або в лісі, або просто в трамваї...ташо про житло - це окрема розмова...!

Никола Скляной

8 лютого 2022, 10:48

А почему собсно депутаты могут пожирать продукты на такие и еще большие суммы (причем ничего при этом не производя взамен) А трудовые люди не могут ??? Патамушо депутаты так распорядились ??? При этом принимая законы для себя любимых и поощряя воров и коррупционеров ??? Покрывая убийц и преступников ?

серж

8 лютого 2022, 10:44

Дебільне опитування. Для нормальної відповіді необхідно щоб людина мала житло. А тоді вже говорити про необхідну суму для життя.


Новини