Головна Новини Суспільство події Якщо Індія змінить свою назву, то інша азійська країна забере собі ім’я «Індія»
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо Індія змінить свою назву, то інша азійська країна забере собі ім’я «Індія»

У Пакистані натякають, що можуть відстоювати своє право змінити назву країни на "Індія".

7 вересня 2023, 12:52 comments3314
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чутки про ймовірне перейменування Індії почались поширюватись після того, як адміністрація президента розіслала запрошення країнам на саміт G20, де замість звичного слова "Індія" вжила термін "Бгарат". Крім того, парламент Індії має зібратись на спеціальну сесію у період з 18 по 22 вересня, де може прийняти резолюцію щодо зміни назви.

Якщо Індія змінить свою назву, то інша азійська країна забере собі ім’я «Індія»

Пакистан може змінити назву країни на Індія

Такі повідомлення викликали жваві дискусії не лише в Індії, а й за її межами. Зокрема це стосується сусідньої з Індією країни — Пакистан, де натякнули на можливість відстоювати своє право на назву "Індія". Аргумент, висунутий Пакистаном, полягає в тому, що назва "Індія" історично вказувала на регіон річки Інд, частина якого лежить у межах кордонів Пакистану.

Нагадаємо, що назва Бгарат – це офіційна назва Індії мовою гінді. У першій статті Конституції Індії зазначено, що "Індія, тобто Бгарат є союзом штатів". Очікується, що якщо відбудуться зміни, то в конституції буде вказано "Бгарат, який був Індією, є союзом штатів". Таким чином уряд Індії хоче продовжити процес деколонізації країни. Колишня спікерка парламенту Самітра Махаджан стверджує, що початкова назва країни була Бгарат і лише британці почали називати її Індією.

Слід зазначити, що офіційно представники уряду Індії не повідомляли про наміри змінити назву країни. Однак процеси деколонізації в азійській країні тривають вже багато років. Раніше країна змінила назви таких міст, як Калькутта на Колката, Бомбей на Мумбаї та інші.

Також "Коментарі" писали, аналітики Outlook India підрахували, скільки мільярдів витратить Індія на зміну своєї назви. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини