Головна Новини Суспільство події Індія може змінити свою назву: скільки це коштуватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія може змінити свою назву: скільки це коштуватиме

Аналітики підрахували скільки коштуватиме для Індії її нова назва.

6 вересня 2023, 12:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Індія розіслала офіційні запрошення країнам на участь у саміті G20, який пройде у вересні 2023 року. У запрошенні посада президента Індії була вказана, як "президент Бхарати", що породило чутки про ймовірне перейменування країни. Аналітики Outlook India підрахували, скільки коштуватиме заміна назви для такої великої країни як Індія.

Індія може змінити свою назву: скільки це коштуватиме

Індія може змінити свою назву. Фото з відкритих джерел

Перша стаття Конституції Індії починається словами "Індія, тобто Бхарат…", таким чином вказуючи на самоназву країни. Очікується, що уряд країни з населенням 1,4 млрд осіб може зібратись на спеціальній сесії парламенту 18-22 вересня та прийняти резолюцію про зміну назви.

Дослідники Outlook India використали розрахунки при перейменуванні африканської країни Свазіленд на Есватіні та зробили перерахунки на Індію. Таким чином з’ясувалось, що зміна назви для Індії буде коштувати 1,7 млрд доларів. Тут враховані витрати на оновлення карт, навігаційних систем, орієнтирів на шосе та офіційних документів у державних і громадських департаментах. Цікаво, що Індія витрачає приблизно таку ж суму на харчування близько 800 млн осіб у своїй країні щомісяця.

Як показує практика сусідньої поблизу Індії країни, Шрі-Ланці знадобилося близько 40 років, щоб виключити свою колишню назву Цейлон з усіх державних документів.

Нагадаємо, що Індія активно займається перейменуванням своїх міст. Раніше були змінені назви таких міст, як Калькутта на Колката, Бомбей на Мумбай, Гурґаон на Гуруграм та інші. Таким чином Індія намагається позбутись колоніальної спадщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Індії пояснили, чому купують російську нафту.

Також "Коментарі" писали, що в Індії створили словник зневажливих термінів на позначення жінок, які слід уникати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини