Головна Новини Суспільство події Якою погодою лютий наостанок порадує українців – прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою погодою лютий наостанок порадує українців – прогноз

Синоптик розповіла про погоду в майбутній вікенд

26 лютого 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Лютий в Україні завершиться похолоданням та сильним вітром. Такий прогноз погоди на вихідні 27 і 28 лютого озвучила синоптик Наталка Діденко в своєму Telegram-каналі.

Якою погодою лютий наостанок порадує українців – прогноз

Фото з відкритих джерел

Так, холодний атмосферний фронт, який зараз перебуває над Польщею і Німеччиною, прийде до України вже найближчої ночі. Тому в суботу та неділю ймовірні опади — дощ та навіть місцями мокрий сніг. Однак синоптик зауважила, що опади будуть періодичними та переважно невеликими.

Також повідомляється, що температура повітря вдень з 10-16 градусів тепла зміниться на значно нижчі. За прогнозом, у ці вихідні в більшості областей України передбачається від 2 до 7 градусів тепла. Трохи тепліше буде завтра на півдні та подекуди на заході країни – там до 6-9 градусів із позначкою "плюс".

Крім похолодання очікується некомфортний північно-західний вітер, пориви якого вихідними днями можуть досягати штормових.

Крім того, в Державної служби з надзвичайних ситуацій України зробили попередження про підйом рівнів води. Так, у зв'язку з відлигою та опадами 27-28 лютого на річках басейнів Прута та Серету очікується продовження формування хвилі тало-дощового паводка з підйомами рівнів води на 0,2-0,7 м. Але негативних наслідків не очікується.

Нагадаємо, сьогодні, 26 лютого, православні християни шанують пам'ять преподобного Мартініана Кесарійського (Палестинського). Він є покровителем сім'ї та рятівником від гріховної пристрасті.

Прикмети на 26 лютого:

— Якщо вдень мороз і сухо, то літо буде спекотним.

— Сніг досі не розтанув, чекайте холодів після першого березня.

— Сніг почав підтавати, тоді весна буде теплою.

— Добре видно сонце — до ясних днів, але тривалих заморозків.

Раніше повідомлялося, що в Україну повернуться сніг та морози. Так, синоптики озвучили прогноз погоди: вітер буде мати змінні напрямки, а його швидкість зможе досягти 3-8 метрів на секунду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лёлик

26 лютого 2021, 14:41

Я уже надеялся, что за тепло платить не надо будет https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/vitrenko-dopuskaet-obedinenie-v-odnu-platezhku-stoimosti-gaza-i-ego-raspredeleniya


Новини