Головна Новини Суспільство події Якою буде погода в березні: з’явився прогноз Укргідрометцентру
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде погода в березні: з’явився прогноз Укргідрометцентру

Гідрометеорологи розповіли, чи очікувати українцям на якісь погодні аномалії на початку весни

26 лютого 2021, 14:49 comments1674
Поділіться публікацією:

Цього року погода в березні в Україні не вирізнятиметься аномаліями, а буде приблизно такою ж, що у попередні роки. Про це свідчить прогноз Українського гідрометеорологічного центру.

Якою буде погода в березні: з’явився прогноз Укргідрометцентру

Погода в березні. Фото з відкритих джерел

Так, середня місячна температура передбачається на рівні від 0 до 6 градусів тепла. У Криму показник досягає 3 градусів із позначкою "плюс". За даними синоптиків, такі градуси близькі до середніх багаторічних значень.

Тоді як кількість опадів у березні складе 26-50 мм. Зокрема, в гірських районах цей показник дорівнює 40-85 мм. Зазначається, що ці значення також перебувають у межах норми.

Згідно з кліматичними особливостями, у березні абсолютний мінімум температури повітря наразі становить 22-37 градусів морозу, а на півдні України — 11-27 градусів морозу. А от абсолютний максимум температури визначено на рівні 16-29 градусів із позначкою "плюс".

Нагадаємо, синоптик розповіла, якою погодою лютий порадує наостанок українців. Так, лютий в Україні завершиться похолоданням та сильним вітром. Холодний атмосферний фронт, який зараз перебуває над Польщею і Німеччиною, прийде до України вже найближчої ночі. Тож у суботу та неділю ймовірні опади — дощ та навіть місцями мокрий сніг. Однак вони будуть періодичними та переважно невеликими.

Як повідомлялося, сьогодні, 26 лютого, православні християни шанують пам'ять преподобного Мартініана Кесарійського (Палестинського). Він є покровителем сім'ї та рятівником від гріховної пристрасті. Цього дня українці дізнаються, якою буде погоду навесні, за допомогою декількох народних прикмет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини