Головна Новини Суспільство події Яким буде світ у 2033 році. 10 прогнозів на майбутнє від експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким буде світ у 2033 році. 10 прогнозів на майбутнє від експертів

Від розпаду Росії та нападу на Тайвань до повторних економічних криз та нових ядерних країн. Що чекати в найближчі 10 років?

12 січня 2023, 18:34 comments2470
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Незалежний аналітичний центр Atlantic Council провів велике дослідження та опитав 167 експертів про те, яким буде майбутнє через 10 років, тобто у 2033 році. Прогнози свідчать про розпад Росії, напад на Тайвань з боку Китаю, занепад демократії та інші. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Atlantic Council.

Яким буде світ у 2033 році. 10 прогнозів на майбутнє від експертів

10 прогнозів на 2033 рік. Фото з відкритих джерел

Після опитування експертів аналітичний центр зібрав 10 прогнозів на 2033 рік, ось які вони.

Росія зазнає колапсу. 46% опитаних експертів зазначили, що Росія розпадеться в найближчі 10 років. На думки опитаних, війна в Україні спровокує серйозні внутрішні потрясіння у РФ, що своєю чергою зможе привести до громадянської війни чи революції.

До ядерного клубу приєднаються нові держави. До ядерного клубу держав незабаром може приєднатись ще одна країна. На думку експертів це буде Іран -68%. Також ядерну зброю може до 2033 року отримати Саудівська Аравія – 32% та Південна Корея – 19%.

Китай нападе на Тайвань. 70% експертів впевнені, що за наступні 10 років Китай намагатиметься силоміць підкорити острівну територію Тайвань.

Відокремлення економік. Через різні політичні думки США та Китай критикую одна одну і погрожують припинити співпрацю, проте до 2033 року вони просто дещо зменшать свою взаємозалежність.

Гегемонія США закінчиться. Експерти вважають, що глобальна перевага США добігає кінця, проте країна залишиться потужним гравцем в більшості сфер у технологіях, дипломатії та економіці.

Глобальна співпраця через зміну клімату. Опитування стверджують, що питання про зміну клімату будуть на порядку денному в міжнародній політиці, що призведе до посилення глобальної співпраці.

Економічні небезпеки зростатимуть. На думку 76% експертів в найближчі 10 років буде ще одна економічна криза, тоді як 19% говорить про дві або більше таких потрясінь.

Демократія втрачає позиції. Експерти зазначають, що демократія буде поступово зменшуватись у світі.

Системні небезпеки для демократії. До 2033 року демократія зазнає значних небезпек від націоналістичних та популістичних рухів.

Міжнародні організації безпеки не зазнають змін. Попри війну в Україні та прогноз про напад Китаю на Тайвань більшість опитаних (82%) говорять, що загальна архітектура безпеки у світі не зазнає змін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про супутникові знімки, які показали масштаби трагедії в Китаї.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна покращила свої позиції в рейтингу сили паспортів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини