Головна Новини Суспільство Війна з Росією Держава, що не вдалася. Переваги майбутнього розпаду Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Держава, що не вдалася. Переваги майбутнього розпаду Росії

Захід зробив серйозну помилку, коли припустив, що крах радянського комунізму означав кінець російського імперіалізму.

12 січня 2023, 17:56
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чи готовий Захід до того, що Росія розпадеться на менші державні утворення. Що ще було неможливим рік тому, вже здається неминучим майбітнім Російської Федерації. Про переваги від майбутнього розпаду Росії роздумує старший науковим співробітником Jamestown Foundation Януш Бугайський. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Держава, що не вдалася. Переваги майбутнього розпаду Росії

Переваги від розпаду Росії. Фото з відкритих джерел

Бугайський вважає, що деякі Західні лідери зробили помилку, коли вирішили, що розпад СРСР зупинить російську експансію. І навіть зараз європейські лідери не бачать переваг від розпаду Росії.

"Захід зробив серйозну помилку, коли припустив, що крах радянського комунізму означав кінець російського імперіалізму", — Януш Бугайський.

Януш Бугайський називає "Росія — державою, що не вдалася". На його думку, країна не змогла створити ні національну, ні громадянську чи навіть, ні імперську стабільну державу. А санкції, військові поразки в Україні, корумпованість у владі та дефіцит бюджету ще більше розхитують нестабільну конструкцію.

Науковий співробітник Jamestown Foundation окреслює кілька головних переваг від розпаду Росії. На думку Бугайського Москва під міжнародними санкціями і без своєї ресурсної бази в Сибіру матиме серйозне обмеження для нападу на сусідів.

"Від Арктики до Чорного моря східний фронт НАТО стане більш безпечним; тоді як Україна, Грузія та Молдова повернуть собі окуповані території та подадуть петиції про інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО, не боячись реакції Росії", — пише науковий співробітник.

Так само вільнішими стануть азійські країни, а Китай буде в слабшій позиції через неможливість працювати з Росією. Тоді як в самій Росії можуть виникнути нові прозахідні держави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британський ведучий поглузував з Путіна у прямому ефірі.

Також "Коментарі" писали, що США починає боротьбу з невидимою зброєю, які можуть застосувати такі диктатори як Путін чи Сі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини