Головна Новини Суспільство події Яких продуктів потрібно зробити запаси: що подешевшало в ціні
commentss НОВИНИ Всі новини

Яких продуктів потрібно зробити запаси: що подешевшало в ціні

Експерти назвали перелік продуктів, які подешевшали у листопаді

8 листопада 2022, 09:30 comments1653
Поділіться публікацією:

Є ціла низка продуктів, на які за останній місяць суттєво знизилися ціни. Пояснення цьому – сезонність та новий урожай, а також надлишок деяких позицій на ринку. Серед тих продуктів ціни на які знизилися, гречка, цукор, м'ясо. Також змінилися ціни на овочі. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал Мінфін.

Яких продуктів потрібно зробити запаси: що подешевшало в ціні

Супермаркет. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що на початку листопада цінники у супермаркетах знизилися на цілу низку круп, зокрема, подешевшала гречка. Нині вона в середньому коштує 78 гривень за кілограм. Це не 100 гривень, як було ще 4-5 місяців тому, але й не 50-52 за кг, як було у довоєнний час.

Аналітики також зазначають коливання цін на цукор. У супермаркетах кілограм цукру коштує від 34 до 35 гривень. До повномасштабної війни кілограм коштував 25-27 гривень.

Зменшилося в ціні м'ясо. Курячі стегна впали у ціні зі 101 гривні до 97 гривень. Свинина знизилася із 213 до 270 гривень за кілограм.

Щодо цін на овочі, то, наприклад, болгарський перець із 152 гривень за кілограм опустився в ціні до 145 гривень за кг. Помідори також опустилися в ціні приблизно на 2 гривні і зараз коштують трохи більше ніж 91 гривню за кілограм.

Незначно, але все ж таки знизилися ціни на рис і пшоно. Також подешевшало борошно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ціни б'ють рекорди: де зараз найдешевші та найдорожчі однокімнатні квартири в Україні, які області склали конкуренцію щодо попиту на житло Києву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – окупанти перетасовують кадри у Маріуполі: хтось став новим гауляйтером.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини