Головна Новини Суспільство події Які зміни будуть внесені до "карантинної" постанови уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Які зміни будуть внесені до "карантинної" постанови уряду

Віктор Ляшко запропонував внести зміни до постанови, що стосується бізнесу

13 вересня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

До постанови уряду №1236 "Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2" планується внести кілька змін. Про це повідомляють у пресслужбі Кабінету Міністрів України.

Які зміни будуть внесені до "карантинної" постанови уряду

Україна скоро опиниться в "жовтій" зоні, фото з відкритих джерел

За статистичними даними Міністерства охорони здоров'я, в чотирьох областях швидко зростає кількість хворих коронавірусною хворобою, а загалом по Україні протягом тижня кількість хворих зросла на 6000 і на 1500 госпіталізацій з ускладненнями стало більше.

Йдеться перш за все про Чернівецьку, Волинську, Львівську та Тернопільську області, де вже зайнято багато ліжок з киснем через збільшення кількості госпіталізованих на 60% за останні сім днів.

Станом на понеділок, 13 вересня, зареєстровано 1205 нових випадків, серед яких захворіли 149 дітей і 23 медичних працівників. За показниками останньої доби, найбільше хворих у Києві, Житомирській, Тернопільській, Чернівецькій, Львівській областях.

На селекторній нараді щодо запобігання поширення COVID-19 міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про зміни до постанови.

Карантинні обмеження "жовтої" та "червоної" зон Ляшко пропонує не поширювати на деякі приватні бізнес-установи. У цих закладах весь персонал отримав сертифікати про вакцинації, гості вакциновані або мають дійсні негативні ПЛР-тести чи довідки, що перехворіли на COVID-19.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Україна у вересні вже стане "жовтою", а тому потрібно прискорювати вакцинацію педагогів.

Портал "Коментарі" повідомляв, які штами грипу циркулюватимуть у цьому епідсезоні в Україні та хто отримає безплатну вакцину від нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини