Головна Новини Суспільство події Які свята найбільше люблять українці - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Які свята найбільше люблять українці - опитування

Релігійні свята стали найулюбленішими для українців

9 травня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Стало відомо, які свята найбільше любить українська нація. Таке опитування провів Київський міжнародний інститут соціології.

Які свята найбільше люблять українці - опитування

Найулюбленіші свята українців - опитування. Фото: rupoint.cz

Виявилося, що найбільш популярними в Україні вважають релігійні свята — Великдень і Різдво (66% і 65%). Ще одним найбільш очікуваним для громадян святом є Новий рік. Його назвали 58% опитаних.

Приємно, що в Україні змінилося ставлення громадян до Дня Незалежності. Нині 31% населення вважає це свято своїм улюбленим. Раніше цей показник становив 15%.

З нетерпінням українці чекають настання Міжнародного жіночого дня та Дня перемоги (30 і 40%). Варто зазначити, що за 10 років громадяни змінили своє ставлення до останнього з них. Раніше воно було улюбленим для 50% населення.

Нагадаємо, вчора у всьому світі відзначали День пам'яті і примирення, згадуючи про загиблих у Другій світовій війні. В ООН наголошують на тому, що важливо бути єдиними і боротися спільними зусиллями проти нових викликів, а також вирішувати проблеми виключно мирним шляхом.

8 і 9 травня українці вшановують пам'ять загиблих вдома: в Україні масові заходи в ці дні — під суворою забороною. Детальніше про них читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що в Україні з'явилося нове свято. Відтепер 25 травня українці відзначатимуть День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Нове свято встановлено, "враховуючи значення Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України для забезпечення національної безпеки і захисту державного суверенітету України, її інформаційного простору".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини