Головна Новини Суспільство події Які шанси у РФ забезпечити Крим водою — Джемілєв
commentss НОВИНИ Всі новини

Які шанси у РФ забезпечити Крим водою — Джемілєв

Народний депутат України впевнений, що спроби росіян добути воду для кримчан з-під землі негативно позначаться на екології

3 червня 2021, 18:19 comments1678
Поділіться публікацією:

Питання водопостачання анексованого Криму залишається досить гострим для окупаційної влади півострова. Пильно спостерігають за ситуацією і українські політики, яких звинувачують у начебто "водній блокаді" АРК.

Які шанси у РФ забезпечити Крим водою — Джемілєв

Мустафа Джемілєв про шанси РФ відновити водопостачання до Криму. Фото з відкритих джерел

На думку нардепа Мустафи Джемілєва, попри всі гучні обіцянки, росіянам не вдасться відновити нормальне водопостачання півострова, повідомляє "Телеграф".

Джемілєв стверджує, що всі проєкти влади РФ щодо видобутку питної води зі свердловин в Азовському морі — просто "фантастичні" і не мають жодних шансів на успішне втілення.

За словами нардепа, жодне інше джерело, окрім Дніпра, не здатне задовольнити всіх потреб півострова. Це й не дивно, адже раніше Україна забезпечувала близько 85% водопостачання Криму.

Мустафа Джемілєв дуже скептично ставиться до задумів російських окупантів щодо споживання підземних вод. Депутат запевняє, що, по-перше, рослинництво в Криму вже не відновить своїх колишніх масштабів, по-друге, нинішня і без того не найсприятливіша екологічна ситуація погіршиться ще більше.

Джемілєв вважає, що будь-які спроби Кремля забезпечити Кримський півострів водою у підсумку обернуться провалом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що нещодавно в Росії заявили, ніби кримчани нарешті отримали доступ до необхідної кількості води. Яким же чином окупанти зібралися закінчити "водну блокаду", дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому дипломат Вадим Трюхан впевнений, що Росія може скільки завгодно намагатися робити хорошу міну при поганій грі, але проблема водопостачання незаконно анексованою нею АРК від цього не вирішиться. До слова, експерт припускає, що Путін може підняти питання води для Кримського півострова на саміті з Байденом. Які ще прогнози дають фахівці, читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини