Головна Новини Суспільство події Які ще області України стали "жовтими", а які лишаються "червоними"
commentss НОВИНИ Всі новини

Які ще області України стали "жовтими", а які лишаються "червоними"

Комісія ТЕБ і НС схвалила рішення про переведення кількох регіонів в іншу зону епіднебезпеки

21 грудня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

21 грудня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій скасовано "червоний" рівень епідемічної небезпеки в шести областях України. Про це повідомив міністр Олег Немчінов.

Які ще області України стали "жовтими", а які лишаються "червоними"

Шість областей вийдуть із "червоної" зони, фото з відкритих джерел

До "жовтої" зони переходять з 23 грудня 2021 року: Житомирська, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська та Чернігівська області.

Наразі вчені говорять про спад захворюваності на COVID-19. Протягом останнього тижня кількість нових випадків скоротилася на 22%, поменшало госпіталізацій — на 17%. Рівень смертності впав на 24%.

Однак за словами керівника Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрія Ганиченка, новий штам "Омікрон", який вже виявили в Україні, все ж може спричинити нову хвилю захворюваності. В "червоній" зоні ще залишаються дві області, де заповненість лікарняних ліжок ще висока, це Волинська та Запорізька області.

У "жовтих" зонах з 6 грудня українців до закладів харчування, готелів, спортивних закладів будуть допускати лише за наявності сертифікату про вакцинацію або довідки про одужання / негативного результату тесту. Без перевірки документів допускатимуть лише до аптек, продуктових магазинів, АЗС.

Як повідомляв портал "Коментарі", що відповів президент на петиції щодо скасування карантину та вакцинації від COVID-19. Петиція українця набрала потрібну кількість голосів. Глава держави розглянув її та пояснив, чому в Україні введена обов'язкова вакцинація та карантинні обмеження.

Також ми писали, що ЄС встановив обмежений термін дії COVID-сертифікатів на території Євросоюзу з 1 лютого 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини