Головна Новини Суспільство події Що відповів президент на петиції щодо скасування карантину та вакцинації від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відповів президент на петиції щодо скасування карантину та вакцинації від COVID-19

На петиції українців про скасування обов'язкової вакцинації надано відповідь

21 грудня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Петиція про скасування карантину та вакцинації набрала понад 25 тисяч голосів, її розглянув глава держави та надав відповідь. Мова йде про петицію №22/123656-еп "Повне скасування карантину та добровільно-примусової вакцинації від COVID-19".

Що відповів президент на петиції щодо скасування карантину та вакцинації від COVID-19

Петиція про припинення карантину набрали потрібну кількість голосів, фото з відкритих джерел

У відповіді вказано  посилання на положення Конституції, законодавство, постанову Уряду від 9 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", рішення РНБО, розпорядження Кабміну від 12.04.2021 № 340 "Про затвердження Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період до 31 грудня 2021 року".

Законодавство передбачає охорону здоров'я громадян та проведення профілактичних заходів. Відповідно до законів, щодо особливо небезпечних інфекційних захворювань проводять обов’язкові медичні огляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи (частина 2 статті 30 Основ законодавства України про охорону здоров’я).

Також в законах "Про захист населення від інфекційних хвороб", та "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" прописано порядок застосування обов'язкових щеплень проти інфекційних хвороб до осіб певних професій та на визначених територіях для запобіганню епідемії.

Стаття 41 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" передбачає покарання щодо осіб, які порушують законодавство про захист населення від розповсюдження інфекцій. Таким чином вакцинація громадян та карантинні заходи прописані в нормах законодавства про захист здоров'я населення.

Як повідомляв портал "Коментарі", Omicron швидко поширюється і заражає вакцинованих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини