Головна Новини Суспільство події Які санкції ЄС наклав на Білорусь за повітряне піратство
commentss НОВИНИ Всі новини

Які санкції ЄС наклав на Білорусь за повітряне піратство

Під санкції потрапили 78 впливових білорусів

16 червня 2021, 13:46
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 16 червня, посли країн Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі. Про це повідомляє брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

Які санкції ЄС наклав на Білорусь за повітряне піратство

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

За інформацією журналіста, під обмеження потрапили відповідальні за інцидент з примусовою посадкою літака Ryanair та затриманням журналіста Романа Протасевича.

"Посли ЄС щойно схвалили заборони на видачу віз і заморожування активів 78 людей і 7 організацій, відповідальних за репресії в Білорусі та примусову посадку рейсу Ryanair 23 травня", — написав Йозвяк.

Кореспондент зазначив, що публікація санкційного списку очікується в офіційному журналі ЄС 21 червня.

Нагадаємо, що Європейський парламент закликає відмовити Білорусі у фінансовій підтримці та радять державам відсторонити білорусів від участі в будь-яких міжнародних заходах, зокрема, на Олімпійських іграх у Токіо. Також політики висловилися за оперативні економічні та секторальні заходи щодо ключових білоруських галузей, зокрема, сирої нафти й нафтових продуктів, виробництва сталі та сектора деревообробки.

Окрім цього UEFA може позбавити білоруське державне телебачення TVR прав на трансляцію майбутнього футбольного Чемпіонату Європи та безкоштовно передати їх незалежному телеканалу "Белсат".

Додамо, що 8 червня верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вперше публічно назвав самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка диктатором. Деталі ви знайдете в нашому матеріалі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Олександр Лукашенко планує налагодити в країні власне виробництво стрілецької зброї. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини