Головна Новини Суспільство події Які реформи уряд України планує розпочати в наступному році
commentss НОВИНИ Всі новини

Які реформи уряд України планує розпочати в наступному році

Наразі у планах Кабміну продовження реформ, які вже почалися, та втілення нових

6 вересня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся із Маттео Патроне, директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу. Під час зустрічі політики обговорили процес реформування в Україні. Про це повідомляють у прес-службі Кабінету міністрів України.

Які реформи уряд України планує розпочати в наступному році

Уряд України планує розпочати в наступному році важливі реформи, фото з відкритих джерел

За словами Дениса Шмигаля, український уряд продовжить втілювати реформи в життя задля покращення економіки та соціальної політики. Наразі у планах Кабміну продовження реформ у сферах державного управління, створення сприятливого інвестиційного й бізнес-клімату, приватизації. Також уряд працюватиме надалі над реформою корпоративного управління, імплементацією зеленого курсу, реформою землі та антикорупційною реформою.

У 2022 році Кабмін ініціює нові реформи, серед яких впровадження другого рівня пенсійної системи, розвиток фондового ринку в Україні. Ці дві реформи є надзвичайно важливими для України.

Зазначимо, що другий рівень пенсійної системи — це обов'язкова накопичувальна система. Тобто українці щомісяця будуть відраховувати із своїх заробітних плат невеликий процент у розмірі 2-7% до сертифікованого недержавного пенсійного фонду (НПФ) та/або Накопичувального фонду.

Раніше прем'єр зазначав, що у Національній економічній стратегії до 2030 року передбачається покращення інвестиційної привабливості України. А без інвестицій економіка не буде розвиватися. Однак для досягнення цієї мети слід формувати ринок капіталу та розвивати товарні біржі.

Портал "Коментарі" писав, що Україна отримала 2,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду. Дана фінансова підтримка буде займати більшу частину для відновлення економічної стабільності і дасть можливість виплатити соціальні виплати українцям в більшому розмірі. Нагадаємо, що в березні 2020 року, в МВФ розповіли про виділення грошей для підтримки світової економіки. Остаточне рішення з цього приводу прийняли 2 серпня. Всього було виділено 650 млрд доларів для відповідної підтримки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини