Головна Новини Суспільство події Шмигаль розповів куди планують спрямувати кошти від МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів куди планують спрямувати кошти від МВФ

Україна отримала 2,7 мільярда безповоротної фінансової допомоги від МВФ

30 серпня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

На цьому тижні Україна отримала 2,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Шмигаль розповів куди планують спрямувати кошти від МВФ

Денис Шмигаль - прем'єр-міністр України, фото з відкритих джерел

"Дану допомогу ми отримали безповоротно. Ця сума призначена для відновлення економіки в країні, яка постраждала за час пандемії", — пояснює Шмигаль.

Також, прем'єр-міністр підкреслив, що дана фінансова підтримка буде займати більшу частину для відновлення економічної стабільності і дасть можливість виплатити соціальні виплати українцям в більшому розмірі.

Нагадаємо, що в березні 2020 року, в МВФ розповіли про виділення грошей для підтримки світової економіки. Остаточне рішення з цього приводу прийняли 2 серпня. Всього було виділено 650 млрд доларів для відповідної підтримки.

"В останній раз подібну підтримку Україна отримувала у 2009 році, коли в країні була криза. Дана реакція може стати позитивним фактором для нас", — розповів глава Національного банку Кирило Шевченко.

Раніше, президент України Володимир Зеленський відзначав, що фінансова підтримка стане відмінним подарунком на ювілей Дня Незалежності України.

"Ці гроші допоможуть нам закрити деякі питання, які спровокувала коронакриза", — підкреслив президент України.

До слова, економісти вважають, що цей рік Україна може спокійно прожити без фінансових потрясінь, але з фінансовою підтримкою Міжнародного валютного фонду це буде набагато легше.

Читайте, також, на порталі "Коментарі" про те, що глава Мінфіну Марченко допустив продовження співпраці з МВФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 серпня 2021, 13:53

В зруйнований радянським інтернаціональним вторгненням Афганістан, США вклали трильйон доларів. Але корупція "патріотів" та олігархічні/місцеві клани їх розпиляли. В нас буде теж саме. Особливо тому, що виводити з України гроші набагато легше ніж з Афганістану. Для цього в нас працює орда продажних та патріотично не порядних юристів та фінансистів. Як Драгон кепітал, Фурса, ..., та подібні, виховані на Капіталі Маркса.


Новини