Головна Новини Суспільство події Які помилки роблять українці, користуючись банкоматом
commentss НОВИНИ Всі новини

Які помилки роблять українці, користуючись банкоматом

Експерти розповіли про те, які помилки роблять українці, користуючись банкоматом

2 червня 2021, 18:07
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Банкоматами вже давно користується велика кількість людей по всьому світу. Однак до сих пір багато користувачів роблять помилки, які можуть призвести до небажаних наслідків. Експерти розповіли про те, які помилки роблять українці під час використання банкомату.

Які помилки роблять українці, користуючись банкоматом

Помилки при використанні банкомату. Фото з відкритих джерел

Носять код від банківської карти

Деякі люди (особливо літні) носять записаний на папірці код від банківської карти у гаманці або кишені. Це дуже поширена помилка, яка дозволить зловмисникові викрасти вашу карту відразу з кодом, тим самим отримавши доступ до ваших грошових коштів.

Відкрито вводять код у банкоматі

Хоча багато банків клеять на свої банкомати пам'ятку про те, як правильно вводити код від банківської карти в банкоматі, люди нерідко нехтують цим простим правилом.

Експерти нагадують, що набирати код потрібно, прикриваючи рукою, щоб люди, які стоять збоку або позаду вас, не могли бачити, на які кнопки ви натискаєте.

Багато разів вводять неправильний код

Люди, забувши свій код, часто намагаються "намацати" його в пам'яті, підбираючи і вписуючи різні комбінації цифр. Але при цьому забувають, що на картах є обмеження на кількість введення неправильного коду. Після кількох невдалих спроб введення карта блокується.

Переводять гроші незнайомцям

Телефонні шахраї найчастіше здійснюють свої афери, використовуючи схеми із банкоматами. Аферисти дзвонять своїм жертвам, просять їх підійти до банкомату і, вводячи їх в оману, виманюють кошти. Запам'ятайте, що ніколи не можна переводити гроші незнайомцям.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як користувачів WhatsApp обдурюють шахраї, а також про те, що в Україні шахраї використовують схему обману із посилками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини