Головна Новини Суспільство події Які плани озвучили громадяни щодо життя після перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Які плани озвучили громадяни щодо життя після перемоги

Українці розповіли про свої життєві плани після війни

24 березня 2022, 19:23
Поділіться публікацією:

19 березня 2022 року група РЕЙТИНГ провела соціальне дослідження "Шосте загальнонаціональне опитування: адаптація українців до умов війни". Під час опитування українці розповіли, які мають плани на життя після війни.

Які плани озвучили громадяни щодо життя після перемоги

Фото ілюстративне / Pixabay

Поїхати в подорожі країною після війни планують 55% українців, 49% будуть отримувати нову освіту, змінити професію планують 38% опитаних в той же час 21% хоче змінити роботу після перемоги й 27% мають намір розпочати свій бізнес. Переїхати в іншу область планують 8% людей, виїхати за кордон — 3%. 25% респондентів відповіли, що заведуть після війни домашнього улюбленця.

Які плани озвучили громадяни щодо життя після перемоги - фото 2

Щодо вікової категорії та гендерного поділу прагнення українців мало чим відрізняються. Найбільше прагнень до подорожей та освоєння нових знань і професій мають молоді та зрілі люди віком від 18 до 50 років. Хоча серед опитаних більше чоловіків хочуть відкрити бізнес (31% чоловіків проти 23% жінок) та переїхати в інший регіон.

Як показало дослідження, 44% українців тимчасово розділилися зі своєю сім’єю. Переважна більшість переселенців зі сходу (54%), в основному, це молодь. За даними опитування, 19% українців залишили свої домівки, 93% з них планують повернутися додому після перемоги.

Про те, що сталося з їх житлом мають відомості не всі. 58% опитаних говорять, що з їх житлом все без змін, 10% знають, що їх житло
пошкоджене, а 9% — зруйноване, 23% не знають, що з їх житлом наразі.

Які плани озвучили громадяни щодо життя після перемоги - фото 3

Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів з усіх регіонів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 становить не більше 3,1%. При цьому українці не втрачають силу духу — 47% говорять, що займають активну життєву позицію, 32% відповіли, що наразі в своєму житті нічого не вирішують. 18% вважають, що життєва позиція ні активна, ні пасивна.

Як повідомляв портал, дослідження показує, яке наразі економічне становище населення. За даними опитування, не всі ті громадяни, що мали роботу до війни наразі продовжили працювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини