Головна Новини Суспільство події Скільки українців втратили роботу через війну: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців втратили роботу через війну: дослідження

Українці розповіли, як оцінюють своє майнове становище після станом на середину березня

24 березня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

19 березня 2022 року група РЕЙТИНГ провела соціальне дослідження "Шосте загальнонаціональне опитування: адаптація українців до умов війни". Під час опитування респонденти відповіли на запитання про матеріальний стан та зайнятість.

Скільки українців втратили роботу через війну: дослідження

Евакуація громадян, фото ДСНС

Дослідження показує, яке наразі економічне становище населення. За даними опитування, не всі ті громадяни, що мали роботу до війни наразі продовжили працювати. З них лише 22% залишилися працювати в звичному режимі, 21% повідомили, що працюють частково або віддалено, 2% знайшли нову роботу й 53% втратили свої робочі місця.

Скільки українців втратили роботу через війну: дослідження - фото 2

Найбільше тих, хто залишився без роботи в східних областях (74%), по 56% в центральних та південних, 49% — в західних. За віковою градацією — безробітних найбільше в категорії 18-35 років (60%) та 36-50 (58%).

Скільки українців втратили роботу через війну: дослідження - фото 3

Опитувані відповіли, що в більшості погіршився матеріальний стан за місяць активних бойових дій на території держави. Про це заявили 80% респондентів, 18% повідомили, що їх стан не змінився, покращився у 1%. За регіонами ситуація наступна: найбільше постраждали від війни східні регіони (93%), південні (80%), в центральних про погіршення економічного становища внаслідок війни повідомили 76% опитаних, в західних — 77%. Серед пенсіонерів чверть опитаних заявила, що їх становище не змінилось.

Скільки українців втратили роботу через війну: дослідження - фото 4

40% респондентів відповіли, що їх заощаджень вистачить лише на місяць; 25% — залишилося майже на два місяці; в 15% — до півроку.. За віковим розподілом, про те, що мають достатньо заощаджень наголосили опитані віком 18-35 років. Найменш захищеною залишається вікова категорія віком від 51 року.

Скільки українців втратили роботу через війну: дослідження - фото 5

Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів з усіх регіонів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 становить не більше 3,1%.

Як повідомляв портал, експерти пояснили, які важливі рішення має ухвалити українська влада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини