Головна Новини Суспільство події Які області найближчим часом ризикують потрапити в "червону" зону карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Які області найближчим часом ризикують потрапити в "червону" зону карантину

За останній тиждень в Україні на 68% зріс показник нових випадків коронавірусу

24 вересня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

В Україні темпи зростання захворюваності на Covid-19 зростають семимильними кроками. Протягом останнього тижня зафіксовано найбільшу кількість заражених інфекцією у 2021 році — вже найближчим часом чотири області ризикують опинитися в "червоній" зони карантину. Про це на брифінгу 24 вересня заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Які області найближчим часом ризикують потрапити в "червону" зону карантину

Карантин, фото з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що за останній тиждень в країні на 68% зріс показник нових випадків захворювання, 51% госпіталізації.

"Є певна частина регіонів, які зараз знаходяться в зоні ризику входження вже у "червоний" рівень епіднебезпеки. Це Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області", — заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

У цих областях можуть істотно посилити карантин вже протягом двох-трьох тижнів. Зазначені регіони зараз потребують найбільшої уваги. У МОЗ також зазначили, що сьогодні вже 9 регіонів по суті мають показники "помаранчевої" зони. Вона передбачає посилення карантинних обмежень, але сигналізує про те, що незабаром регіон потрапить у "червону" зону.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що в Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna і Comirnaty / Pfizer-BioNTech. Відтепер, якщо перше щеплення громадянину провели вакциною Moderna, друге — можна робити Comirnaty / Pfizer-BioNTech і навпаки.

Нагадаємо, в МОЗ пояснили, як уберегти від COVID-19 малюків у дитсадках. В Україні стрімко зростає кількість нових випадків коронавірусної хвороби. COVID-19 також активно поширюється серед дітей. Щоб відвідування садів було безпечним, важливо дотримуватися основних карантинних рекомендацій батькам і співробітникам дитячих садків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://moz.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини