Головна Новини Суспільство події Які міста у світі найдорожчі та на якому місці Київ: рейтинг The Economist
commentss НОВИНИ Всі новини

Які міста у світі найдорожчі та на якому місці Київ: рейтинг The Economist

Аналітичний відділ британського журналу Economist оприлюднив свій черговий рейтинг міст світу із найвищою вартістю життя

29 грудня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", популярне видання The Economist оприлюднило щорічний рейтинг найдорожчих міст для життя. Цього року визначилися одразу два лідери – Цюріх та Сінгапур. Лідер торішнього списку Нью-Йорк опустився на третє місце, розділивши його із Женевою.

Які міста у світі найдорожчі та на якому місці Київ: рейтинг The Economist

Цюріх. Фото: з відкритих джерел

Для того, щоб скласти такий рейтинг, експерти The Economist порівняли ціни у 173 містах. Увагу звернули на понад 400 окремих цін на понад 200 продуктів та послуг. Фахівці досліджували низку підприємств як великих, так і бюджетних, щоб проаналізувати, наскільки сильно вагалися ціни за 2023 рік.

Найдорожчі міста світу у 2023 році: Цюріх (Швейцарія) та Сінгапур (Сінгапур); Нью-Йорк (США) та Женева (Швейцарія); Гонконг (Китай); Лос-Анджелес, США); Париж, Франція); Тель-Авів (Ізраїль) та Копенгаген (Данія); Сан-Франциско (США).

Київ посів 132 місце у рейтингу найдорожчих міст. Минулого року українську столицю виключили із цього списку через початок повномасштабної війни, а 2021 року Київ посідав 118 місце.

Експерти дійшли висновку, що середня вартість життя у 2023 році зросла на 7,4%. Найшвидше зростали ціни на продукти. Так, це трохи нижче за стрибок на 8,1%, який зафіксували у 2022 році. Але таке зростання дуже відчутне для людей.

Найдешевшим містом у світі є Дамаск у Сирії. У нього 173 місце. Тегеран в Ірані та Триполі в Лівії теж у самому кінці списку, вони посіли 172 та 171 місце. Також дешевими визнано Карачі (Пакистан), Ташкент (Узбекистан), Туніс (Туніс), Лусаку (Замбія), Ахмедабаді (Індія), Лагос (Нігерія), Буенос-Айрес (Аргентина) і Ченнай (Індія).

Читайте також на порталі "Коментарі" — сценарії розвитку подій: чому 2024-й може стати одним із найскладніших в історії України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини