Головна Новини Суспільство події Які ліцензії українські підприємці зможуть отримати онлайн
commentss НОВИНИ Всі новини

Які ліцензії українські підприємці зможуть отримати онлайн

Дозвільно-ліцензійні процедури у подальшому будуть переведені в електронний формат

11 серпня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

На засіданні Кабінету міністрів 11 серпня ухвалили проведення експериментального проекту "Е-дозвіл" через додаток "Дія". Про це повідомляють у прес-службі уряду.

Які ліцензії українські підприємці зможуть отримати онлайн

Тепер ліцензування бізнесу доступно в додатку, фото з відкритих джерел

Дозвільно-ліцензійні процедури поки що переведуть в онлайн формат вибірково у рамках експерименту. Через "Е-дозвіл" підприємці зможуть отримати 13 найбільш поширених ліцензій. Для цього їм потрібно буде подати заявку через додаток "Дія". У Кабміні назвали на які види діяльності будуть доступні ліцензії у рамках проекту.

Серед них роздрібна та оптова торгівля алкоголем (крім столових вин), тютюновими виробами, наповнювачами електронних сигарет. Також оптова торгівля пальним і його зберігання. А ще діяльність у сфері туризму, ветеринарії, дошкільної освіти, обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Зможуть отримати ліцензії в онлайні посередники у працевлаштуванні за кордоном.
Втім, перелік ліцензій буде розширено у найближчому майбутньому.
За словами міністра економіки України Олексія Любченка, кожного року держава видає ліцензії на господарську діяльність більше 200 тисячам підприємств. Міністр назвав цифровізацію у сфері надання ліцензій черговим кроком з покращення бізнес-клімату в Україні.

Зазначається, що тим, чиї документи не потребують додаткових перевірок, завдяки онлайн сервісу "Е-дозвіл" ліцензію видаватимуть автоматично.

Крім того, у рамках реалізації експерименту увесь цикл процедур із видачі державних ліцензій буде цифровізовано. Підприємці можуть й надалі подавати заяви як їм зручніше: у паперовій формі чи через додаток.

Відомо, що експериментальний проект почнеться 1 листопада 2021 року і завершиться через два роки, у 2023 році. Якщо він буде успішним, то буде розроблено проект закону для переведення дозвільно-ліцензійних процедур в електронний формат.

Як писав портал "Коментарі", президент підписав закон про "Дія City".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини