Головна Новини Суспільство події Які країни дозволили в'їзд туристам, вакцинованим Covishield
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни дозволили в'їзд туристам, вакцинованим Covishield

Відразу десять країн Європи дозволили в'їзд мандрівникам, в тому числі й з України, щепленим індійською вакциною Covishield

2 липня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Українцям, які хочуть провести відпустку в одній із європейських країн, тепер є з чого вибирати. Близько дев'яти держав зняли існуючу заборону на в'їзд для іноземних туристів, які були щеплені індійським аналогом вакцини AstraZeneca, Covishield. Інформацію повідомляє "Українська правда".

Які країни дозволили в'їзд туристам, вакцинованим Covishield

Кілька країн ЄС дозволили в’їзд вакцинованим Covishield. Фото: The Quint

Декількома днями раніше українців приголомшили, що поїздки за кордон можуть зірватися, якщо ви вакцинувалися препаратом, закупленим в Індії. Все тому, що Covishield не входить в список вакцин, офіційно дозволених регулятором, котрим є Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА). Офіційно компанія реєструвала в Європі тільки свій основний препарат AstraZeneca, і бюрократія зробила своє.

Однак трохи пізніше в ЕМА дозволили державам вирішувати в приватному порядку, яку вакцину для мандрівників можна схвалювати. Тому відразу кілька країн Європи відкрили свої кордони для щеплених Covishield, в т.ч. і для громадян України.

Так, вже зараз, пройшовши повний курс вакцинації (дві дози) і маючи при собі документ, що підтверджує це, ви зможете відпочити в Німеччині, Греції, Австрії, Естонії, Іспанії, Словенії та Ірландії. Водночас, за інформацією в ЗМІ, заборона на в'їзд для тих, хто "вколовся" індійським препаратом, зняті у Швейцарії та Ісландії. Дещо пізніше з’явилася новина і про "схвалення" вакцини Нідерландами.

Цікаво, що, судячи із повідомлень світових видань, в Євросоюзі могли піти на такий крок після нібито "шантажу" з боку індійських властей. Відзначається, ніби в Індії заявили, що не будуть схвалювати визнані ЄС препарати для вакцинації, якщо об'єднання не зробить того ж у відповідь.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, згідно з дослідженням британських вчених, вакцинацію препаратами AstraZeneca і Pfizer цілком можна поєднувати. Який ефект це дає, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як в Греції громадян стимулюють до протиковідної вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини