Головна Новини Суспільство події Які документи в додатку "Дія" прирівняли до паперових
commentss НОВИНИ Всі новини

Які документи в додатку "Дія" прирівняли до паперових

Уряд прирівняв до паперових три електронних документа

30 грудня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Кілька видів документів в додатку "Дія" прирівняли до паперових. Серед них: студентські квитки, водійське посвідчення та технічний паспорт для автомобіля (свідоцтво про реєстрацію). Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів України.

 Які документи в додатку "Дія" прирівняли до паперових

Додаток Дія, фото з відкритих джерел

Раніше ці документи підтягувалися в рамках пілотного проекту й треба було все одно носити їх з собою. Однак тепер уряд затвердив зміни й документи в смартфоні мають таку ж юридичну силу, як і їх паперові варіанти.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, в додатку буде з'являтися все більше важливих документів. Оскільки, відповідно до закону про режим paperless в Україні, затверджено поняття електронних документів і їх юридичного значення.

З 2019 року в додатку "Дія" українцями було сформовано 751 тисячу студентських квитків. Понад 4 млн українців зробили собі електронні посвідчення водія і свідоцтва про реєстрацію транспорту.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Швеції показали COVID-паспорт у вигляді мікрочіпа, який вживлюють під шкіру (ВІДЕО) Мікрочіп від шведського стартапа зберігає інформацію про вакцинацію від COVID-19.

В 2021 році в Україні реалізували проект "Ноутбук кожному вчителю" щодо забезпеченням технікою освітян Всього в рамках проекту купили 61 628 ноутбуків для освітян. На закупівлю витратили кошти з місцевих бюджетів та державного.

На порталі "Дія. Бізнес" відкрили новий розділ для аграріїв "Земельна реформа". Інформація в розділі буде корисною для землевласників, орендарів земельних ділянок та тих, хто хоче придбати землю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини