Головна Новини Суспільство події Які автомобілі купували українці у травні: лідери продажів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які автомобілі купували українці у травні: лідери продажів

Toyota лідирує на українському авторинку у травні 2024 року

1 червня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

У травні цього року українці почали активніше купувати нові машини. За даними "Укравтопром", у травні зареєстрували 5,5 тисяч нових легкових автомобілів, що на 8% більше, ніж минулого року.

Які автомобілі купували українці у травні: лідери продажів

Ринок авто: Які бренди обрали українці цього травня

Незважаючи на те, що у квітні було помітно спад продажів на 4%, загальна кількість реєстрацій з початку року показує зростання на 29%. Це говорить про те, що авторинок починає повільно одужувати і стабілізуватися.

Найпопулярнішою маркою залишається Toyota – лише у травні було зареєстровано 928 нових автомобілів цієї марки. Renault і BMW також мають попит, займаючи друге і третє місця за кількістю проданих авто.

Експерти вважають, що збільшення кількості реєстрацій нових машин може бути ознакою того, що економіка країни поступово відновлюється і люди готові інвестувати у великі покупки, такі як автомобілі.

“Коментарі” писали, що на водіїв незабаром чекає нововведення щодо страхування авто: згідно з новим законом, страхові суми поступово зростуть до 1 млн грн на одного потерпілого, що є значним збільшенням порівняно з нинішніми лімітами

Крім того, за минулий місяць в Україні було зареєстровано майже 3,7 тис. легкових автомобілів із США. Це становить 19% від усіх вперше зареєстрованих у квітні уживаних авто, повідомляє Укравтопром. Порівняно з квітнем 2023 року попит на "американців" із пробігом збільшився вдвічі.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається тенденція збільшення кількості подарованих автомобілів . За даними Головного сервісного центру МВС, лише у квітні цього року кількість перереєстрацій за договором дарування зросла майже у шість разів порівняно з минулим місяцем. За перші три тижні квітня було оформлено 2,564 таких угод, тоді як у березні ця цифра становила лише 447 випадків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини