Головна Новини Суспільство події Яке українське місто увійшло до рейтингу Smart City Index
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке українське місто увійшло до рейтингу Smart City Index

Київ піднявся в рейтингу ТОП-100 розумних міст світу

30 грудня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Українська столиця в 2021 році посіла 82 місце в рейтингу ТОП-100 розумних міст світу Smart City Index. Про це повідомляють в Міжнародному інституті управлінського розвитку (IMD).

Яке українське місто увійшло до рейтингу Smart City Index

Столиця України, фото з відкритих джерел

Дослідники опитали по 15 тисяч мешканців кожного міста з переліку, також враховували технологічні та економічні показники мегаполісів. Жителів запитували про затори, онлайн-сервіси для придбання квитків, прокату транспорту, замовлення таксі. А також чи можна онлайн створювати бізнес, чи з'явилися нові робочі місця, чи задовольняє їх рівень освіти в школах.

Серед пунктів, які мали оцінити опитувані були й сервіси з пошуку роботи, швидкість та надійність підключення до мережі інтернет.

Наприклад, доступність інформації про рішення місцевого самоврядування кияни оцінили в 61 бал, а от вплив мешканців на прийняття рішень місцевою владою всього в 23 бали. Зелені насадження та культурні розваги в столиці на задовільному рівні, вважають опитані. 

Рівень громадської безпеки мешканці оцінили в 53 бали. Надання медичних послуг — 47 балів. Для жителів столиці залишається проблемою знайти житло з орендною платою в розмірі 30% або менше місячної зарплати та забруднення повітря.

Найбільш позитивним названо нововведення для пасажирів у вигляді запровадження електронних квитків для громадського транспорту, сервісів паркування. 

Перше місце в ТОП-100 розумних міст світу посів Сінгапур, також до трійки найкращих міст потрапили Цюріх і Осло. Четверте місце посіло місто Тайбей, столиця Тайваня. На п'ятому — Лозанна в Швейцарії.

Як повідомляв портал "Коментарі", наша держава посіла почесне шосте місце у європейському рейтингу Open Data Maturity 2021. У 2020 році Україна посідала 17 сходинку. Кращими країнами в рейтингу стали Франція, Ірландія, Іспанія, Польща, Естонія.

Яке українське місто увійшло до рейтингу Smart City Index - фото 2
Яке українське місто увійшло до рейтингу Smart City Index - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини