Головна Новини Суспільство події Україна увійшла до топів європейського рейтингу: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна увійшла до топів європейського рейтингу: що це означає

Україна увійшла до європейського рейтингу Open Data Maturity 2021

11 грудня 2021, 17:13
Поділіться публікацією:

Наша держава посіла почесне шосте місце у європейському рейтингу Open Data Maturity 2021. У 2020 році Україна посідала 17 сходинку. Кращими країнами в рейтингу стали Франція, Ірландія, Іспанія, Польща, Естонія. Про це написав міністр Михайло Федоров у Telegram.

Україна увійшла до топів європейського рейтингу: що це означає

Україна увійшла до європейського рейтингу Open Data Maturity 2021, фото з відкритих джерел

За словами міністра, наша країна перемістилася у групу "trend setters", тобто держав, що створюють тренди. Дослідження Open Data in Europe 2021 показало, що в Україні політика відкритих даних на значному рівні (українські досягнення оцінили у 640 балів із 650).

Серед нововведень, що сприяли підвищенню рейтингу України в зрілості відкритих даних серед країн Європи, "Дія. Відкриті дані".

У 2021 році було запущено Центр компетенцій у сфері відкритих даних. Також в Україні працює оновлений Єдиний державний вебпортал відкритих даних, на якому державні органи публікують інформацію про рух бюджетних коштів, екологічний стан, економічні показники, тобто вся публічна інформація.

За даними дослідження, рівень зрілості сфери відкритих даних в Україні у 2021 році зріс до 94%. Також дослідники гідно оцінили якість відкритих даних в Україні.

Як розповів міністр Федоров, у 2021 році почали публікувати фінансову звітність компаній, знеособлені митні декларації та було відкрито доступ до Єдиного державного реєстру. До відкритих відомостей про зареєстровані транспортні засоби додали дані про VIN-коди.

Як повідомляв портал "Коментарі", Мінцифри дало покрокову інструкцію для отримання тисячі гривень за вакцинацію. Картку для виплати цих коштів громадяни мають відкрити в банках-партнерах. Потім слід подати заявку в "Дії" до 29 грудня для отримання коштів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини