Головна Новини Суспільство події Яке свято відзначається 7 березня: народні прикмети і традиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке свято відзначається 7 березня: народні прикмети і традиції

Це важливий день для православних християн

7 березня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

7 березня 2020 року православні християни вшановують пам'ять мучеників аламейскіх і святого Маврикія. Мученик Маврикій завжди був одним з найбільш шанованих святих в Західній Європі, передає видання "Calend.ru".

Яке свято відзначається 7 березня: народні прикмети і традиції

Яке сьогодні свято - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що наші предки вважали, що саме на Маврикія прилітають додому граки, шпаки і ластівки. У народі думали, якщо птахи прилетіли раніше покладеного дня — це до швидкої весни, і супроводжували приказкою: "Ранні ластівки — до щасливого року".

Господині в це свято частували родину традиційною стравою — "чорною юшкою". Як відомо, це був суп з м'ясом, яке було зварено в огірковому розсолі з їстівними корінням та різноманітними прянощами. А також у цей день, 7 березня, традиційно починалися городні та польові роботи.

У народі також вірили, якщо дата Маврикія доводиться на повний місяць, тоді не варто удобрювати городи та поля гноєм. Вважалося, що це може призвести до розповсюдження бур'янів. 

Народні прикмети у день Маврикія: 

— На небі з'явилося ясне сонце — погода незабаром зміниться;

— Туманний день обіцяє вологе літо;

— Перша ластівка в день 7 березня — чекайте щасливого року;

— Холодна погода — варто очікувати дощове літо

Раніше портал "Коментарі" розповідав про традиції та історію Масляної. Її вважають старим язичницьким святом, який згодом гармонійно з'єднався з Церковними святами, оскільки є підготовкою до майбутнього Прощена неділя і тривалого Великого посту. За часів язичництва, це свято означав зустріч людьми бога Сонця Ярила, а також закінчення зими і початок весни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини