Головна Новини Суспільство події Яке місто стало різдвяною столицею Європи у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке місто стало різдвяною столицею Європи у 2023 році

Друге за величиною місто Чехії Брно обрали різдвяною столицею Європи на 2024 рік

23 грудня 2023, 10:05 comments20980
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", святкова атмосфера наповнила Європу – у містах засяяли ялинки, на площах встановлюють вертепи, а різдвяні ярмарки приваблюють випічки, какао та глінтвейну. Святковий охоплює міста та невеликі містечка ЄС. Цього року титул різдвяної столиці Європи отримав чеський Брно. Традицію нагороджувати міста за святкову атмосферу започаткували ще 2017 року. Наразі асоціація "Мережа різдвяних міст" обирає столицю Різдва щороку.

Яке місто стало різдвяною столицею Європи у 2023 році

Брно

Міжнародне журі визнало Брно у Чехії найкращим різдвяним містом 2024 року. Тут панує неймовірна атмосфера. Архітектура міста чудово підкреслює його казковий настрій.

У своїй офіційній заяві члени журі наголосили, що Брно – це унікальне місто для різдвяних вихідних. Він приваблює туристів з усього світу і саме під час святкового сезону тут найбільше гостей.

У Брно зберігають культурні пам'ятки та дуже ними пишаються. Під час різдвяного сезону архітектурна краса міста наголошується на святкових прикрасах. На вулицях з'являється яскрава ілюмінація, відкриваються ярмарки та блошині ринки, а на центральній площі з'являється сцена для виступів артистів.                                                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" – половина християн позитивно ставиться до переходу Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський календар. Про це свідчать дані дослідження Центру Разумкова.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вітання з Різдвом: як підібрати потрібні слова, щоб у саме серце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини