Головна Новини Суспільство події Якби вибори президента України відбулись сьогодні: хто б переміг
commentss НОВИНИ Всі новини

Якби вибори президента України відбулись сьогодні: хто б переміг

Соціологічне опитування групи "Рейтинг" показало результати президентських виборів в Україні. Два кандидати мають високі показники.

3 грудня 2023, 08:30 comments7778
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

76% українців вважає, що президентські вибори в Україні слід проводити після закінчення війни. Однак, якби вибори президента відбулись сьогодні, то два кандидати мали б найбільші показники для перемоги – це чинний президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Якби вибори президента України відбулись сьогодні: хто б переміг

Валерій Залужний та Володимир Зеленський лідери серед кандидатів в президенти

Згідно з соціологічним опитуванням групи "Рейтинг" Володимир Зеленський на можливих виборах президента отримав би 41,5% голосів у першому турі. Валерій Залужний мав би 26,9% голосів, що відповідає другому результату серед усіх кандидатів. Трійку лідерів замикає Сергій Притула з показником 4,3%, а колишній президент Петро Порошенко опинився на четвертому місці з 4% голосів.

Якби вибори президента України відбулись сьогодні: хто б переміг - фото 2

Таким чином у другий тур президентських виборів вийшли б Зеленський та Залужний. Згідно з соціологічним дослідженням групи "Рейтинг", чинний президент України отримав би 42% голосів, тоді як показник Залужного був би 40%. При цьому 10% опитаних заявили, що відмовилися б від голосування, а 8% вказали, що їм важко відповісти на питання.

Якби проводились парламентські вибори, то партія Залужного на них отримала б перемогу – 30,3%. Блок Зеленського на другому місці – 22,4%. Партія Притули опинилась би на третій позиції – 6,4%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки українців вірить у конфлікт між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Також "Коментарі" писали про соціологічне опитування, скільки українців готові відмовитись від частини територій заради вступу України до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини